Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Διάφορα και αδιάφορα



- Ναι, όλοι άνθρωποι είμαστε αλλά κάποιοι είναι πολύ ενοχλητικοί βρε παιδί μου

- Δεν καταλαβαίνω την κατηγορία της κωλοτούμπας, την οποία προσάπτουν πολλές φορές μεταξύ άλλων και στον Τσιπρα. Είναι πολύ φυσικό να το κάνει κάποιος αυτό. Έχει κάποια σχέδια αλλά στην πορεία βλέπει ότι δεν μπορεί να τα εφαρμόσει. Αναγκαστικά θα αλλάξει πορεία. Αλλιώς θα πέσει στα βράχια. Κωλοτούμπες και αηδίες

- Τόσο θεατράλε κινητοποίηση της αστυνομίας στη Πάτρα για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα δεν καταλαβαίνω τι νόημα είχε πέρα από το επικοινωνιακό. Αφού όλα είναι κλειστά πού θα πήγαινε ο κόσμος; Λίγη ουσία βρε παιδιά

- Με ενοχλεί αφάνταστα η αντιμετώπιση και η έλλειψη του χιούμορ από την λογοτεχνική ζωή της χώρας. Τόσο σε επίπεδο παραγωγής έργου όσο και σε επιλογή μεταφράσεων, αξιολόγηση κλπ. Το μόνο χιούμορ που θεωρείται αποδεκτό από τους Έλληνες λογοτέχνες είναι είτε το (πολύ) μαύρο είτε αυτό που είναι τόσο καλά κρυμμένο που μόνο ο συγγραφέας γνωρίζει ότι υπάρχει. Πιστεύω πως η έλλειψη χιούμορ είναι αντιστρόφως ανάλογη από την ύπαρξη πραγματικής σοβαρότητας.

- Υποδειγματικός ο τρόπος εορτασμού του Αγ. Ανδρέα, μας είπαν, στη Πάτρα. Μπράβο και εύγε στου πολύ συμπαθείς μου Πατρινούς. Να γράψω και μια καλή κουβέντα.

2 σχόλια:

  1. Όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται. Ή έστω τα περισσότερα. Οπότε ναι, μπράβο στους Πατρινούς και μακάρι να συνεχιστεί και αλλού εν όψει εορτών.
    Καλά, η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν σαφώς επικοινωνιακή. Μακάρι να μείνει επικοινωνιακή και να μην φτάσουμε να δούμε κάποια στιγμή γκλοπ και χημικά σε πιστούς, αν και στην Ελλάδα του 2020 όλα είναι πιθανά.

    Στα περί κωλοτούμπας, πρακτικά έχεις δίκιο.
    Ωστόσο ηθικά, επαναλαμβανόμενα πάει η κωλοτούμπα σύννεφο στην πολιτική ζωή της χώρας. Ο Τσίπρας ευαγγελίζονταν ότι θα έσκιζε τα μνημόνια, θα χτυπούσε τα νταούλια και οι αγορές θα χόρευαν υπονοώντας παράλληλα ότι αν στραβώσει η φάση το γυρίζουμε στη δραχμή και όλα μέλι γάλα. Έτσι ψηφίστηκε από τον κόσμο και μέχρι το δημοψήφισμα αυτά έβγαζε προς τα έξω. Μέχρι να καταλάβει ποια είναι η πραγματικότητα και να γυρίσει 180 μοίρες. Αν μη τι άλλο για κάποιον που πίστευε ότι του έλεγε, αυτό αποτελεί από μέγιστη κωλοτούμπα έως ακραίο δούλεμα. Και τον πίστεψε κόσμος που δεν είχε καμία σχέση με αριστερά, απλά ήταν απελπισμένος και δεν είχε ιδέα περί διεθνούς οικονομίας.
    Το ίδιο και ο Κυριάκος, έφαγε τα λυσσακά του με την συνθήκη των Πρεσπών, κατέβασε μακεδονομάχους και λεωνίδες 2-3 φορές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ψηφίστηκε γιατί υποτίθεται ότι θα την καταργούσε (ή κάτι τέτοιο πίστευαν αδαείς ψηφοφόροι του που αγνοούν τι σημαίνει διεθνές δίκαιο) και στο τέλος την επικύρωσε με κάθε μεγαλοπρέπεια.
    Δεν πειράζει, κάθε δημοκρατία έχει την κυβέρνηση που της αξίζει.

    ΥΓ. Μαθαίνω ότι νεώτερος Παπανδρέου ετοιμάζεται για την ηγεσία του Κιναλ. Ένα σύννεφο να πέσω, δεν το περίμενα ποτέ. Όχι, όχι, δεν μας κυβερνάνε 2-3 οικογένειες εδώ και χρόνια, σύμπτωση θα είναι. (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι το ίδιο. Τον Τσιπρα τον χτύπησε η πραγματικότητα κατακεφαλα, ο Κυριάκος κορόιδεψε. Πάντως και στις δυο περιπτώσεις παίρνεις πίσω αυτά που είπες γιατί οι συνέπειες θα ήταν πολλές και άσχημες.

    Καιλη Para siempre. Η κόρη του ΓΑΠ ετοιμάζεται απ' ότι διαβάζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...