Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Φως



Όταν είσαι σοβαρός και όχι σοβαροφανής, όταν είσαι μετρημένος και μετριοπαθής και όχι μέτριος, όταν είσαι πραγματικά πνευματικός και όχι θρησκόληπτος, αυτό φαίνεται όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας ο λόγος που και εξαιρετική στάση κράτησε κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας ή πανδημίας ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, αλλά και τώρα που αρρώστησε εκπέμπει φως πνευματικό. Με λίγα λόγια, με μεγάλο έργο, με γαλήνια παρουσία. Πραγματικά χαίρομαι που τον έζησα στην εποχή του αυτόν τον άνθρωπο.


ΥΓ. Τα συγκροτήματα που στολίζουν τις χαζομάρες που γράφω σήμερα είναι όλα ελληνικά.

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικός ιεράρχης ο Αναστάσιος. Πραγματικό παράδειγμα και μάλιστα σε μια από τις πιο δύσκολες περιοχές και εθνικά και θρησκευτικά.
    Μου έχει μείνει ατάκα ενός καθηγητή μου από τον καιρό του Λυκείου, ο οποίος αν και δήλωνε ανοιχτά άθεος, για τον Αναστάσιο είχε πει "το βλέπω αυτόν τον παπά και πραγματικά θυμίζει Χριστό".

    ΥΓ1. Εκτός από τους γνωστούς folk / stoner Γιαννιώτες, τα υπόλοιπα συγκροτήματα δεν τα γνωρίζω. Έδωσες υλικό για το ΣΚ!
    ΥΓ2. Τελευταία ανακάλυψα τους Super Vintage, μια μπάντα από την Καβάλα που παίζουν κατι μεταξύ blues rock/ southern rock / hard rock. Παρά πολύ καλοί, αξίζουν την προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ σε όλα.

    ΥΓ1 Η Ελλάδα έχει μια από τις πιο δυνατές desert/stoner σκηνές. Μας ταιριάζει φαίνεται.
    ΥΓ2 Θα τους ψάξω.Thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...