Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Τίποτα πιο ανάξιο...

 


"Τίποτε δεν είναι πιο ανάξιο ενός πολιτισμένου έθνους απ' το να επιτρέπει, χωρίς αντίσταση, να κυβερνάται από μια ανεύθυνη κλίκα που παρακινείται από τα σκοτεινότερα ένστικτα."

"Ποιος από μας αντιλαμβάνεται τις διαστάσεις της ντροπής που θα στιγματίσει εμάς και τα παιδιά μας όταν, μια μέρα, τραβηχτεί το πέπλο από τα μάτια μας και δουν το φως της ημέρας τα πιο φρικτά εγκλήματα - εγκλήματα που ξεπερνούν σε άπειρο βαθμό κάθε ανθρώπινο μέτρο; Αυτό που υψώνει τον άνθρωπο πάνω από όλα τα κτίσματα του Θεού είναι η ελεύθερη βούλησή του. Αντί να εγκαταλείψει το αυτεξούσιό του, λοιπόν, και να γίνει μια δειλή άψυχη μάζα, ο γερμανικός λαός οφείλει να αναλάβει αποφασιστική δράση".

"Κάθε άτομο, με συνείδηση της ευθύνης του ως μέλους του Χριστιανικού Δυτικού πολιτισμού πρέπει...να δουλέψει ενάντια στη μάστιγα της ανθρωπότητας, ενάντια στον φασισμό και σε κάθε μορφή απολυταρχισμού. Αντισταθείτε παθητικά - αντισταθείτε όπου μπορείτε, αποτρέψτε την εξάπλωση της άθεης αυτής πολεμικής μηχανής προτού να είναι πολύ αργά"


Από το πρώτο φυλλάδιο της αντιναζιστικής οργάνωσης Λευκό Ρόδο, τα χρόνια του Β' Π.Π. - Από το βιβλίο "Αλεξάντερ Σμόρελ(Η γερμανική αντίσταση και το κίνημα του Λευκού Ρόδου) της Elena Perekrestov - εκδ. Πορφύρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή μετά του Σταυρού

  Είπε ο Κύριος: «Όποιος θέλει να με ακολουθήσει, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, ας σηκώσει το σταυρό του κι ας με ακολουθεί. Γιατί όποιος θέλε...