Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Γκροτέσκο!!!

 



Προσπαθώ να γράψω ένα αστείο κείμενο και δε μπορώ. Πραγματικά δε μπορώ. Θέλω να γράψω για τον Άδωνι αλλά με ξεπερνάνε αυτά που λέει κάθε τρεις και λίγο. Άσε δε αυτά που θα φέρει στη Βουλή. Αλλά και γενικότερα η κυβέρνηση και τα συμπλέοντα ΜΜΕ. Τι να πεις για τις φωτιές που σβήνουν μόνο από τη βροχή και δε βρίσκεται ένας άνθρωπος να γράψει μια αράδα κριτικής. Εδώ κοντεύουν να μας παρουσιάσουν τις φωτιές τις ίδιες ως επίτευγμα της κυβέρνησης αφού δεν υπάρχουν όμοιές τους στην Ευρώπη όλη! 

Οπότε κι εγώ θα ασχοληθώ με κάτι πιο ευτράπελο, το οποίο όμως κρύβει σοβαρά θέματα. Εννοώ με τον τελευταίο κυνηγό λαθρομεταναστών που γύρισε και ταινία μικρού μήκους για να καμαρώσει για τη λεβεντιά του. Και συνοδεύεται και με αυτή τη καταπληκτική φωτογραφία που μπροστά μοιάζει με παραδοσιακό ορθόδοξο ραβίνο και πίσω, στο φόντο κάνει κάτι ανάμεσα στη κλασική κλωτσιά του Καράτε Κιντ και ζεμπεκιά στο "ο αετός πεθαίνει στον αέρα" του Notisss...Εν τω μεταξύ, οι άλλοι διανύσαν τη μισή Ασία και κάθισαν να τους πιάσει ετούτος ο τύπος; Δε μπορώ να τους καταλάβω. Όλα αυτά σε μια πιο γκροτέσκα έκδοση. Αυτά μοιάζουν αστεία αλλά δεν είναι. Προφανώς η χώρα δε λειτουργεί, ο φράχτης δε σκίζει, το παρόν σύστημα είναι προβληματικό. Γι' αυτό κι έχουμε τέτοια φαινόμενα διασταυρώσεων Τσαρλς Μπρόνσον και Μπένι Χιλ...Τα οποία είναι απαράδεκτα όπως και να το δεις. Και μη μου πει κανείς "ναι αλλά ξέρεις τι περνάμε στον Έβρο;" κλπ.

Όχι ούτε ξέρω ούτε με νοιάζει. Ούτε στον Έβρο ξέρετε τι περνάμε στην Αθήνα, που καταλήγουν όλοι αλλά δε βγαίνουμε να λιντσάρουμε κόσμο ή αν κάνουμε τους σερίφηδες. Είναι άνθρωποι όλοι αυτοί δεν είναι ζώα. Ναι, αποτελούν πηγή εγκληματικότητας, ναι λόγω της θρησκείας τους και της φύσης της δημιουργούν προβλήματα, ναι συμφωνώ σε όλα τα αρνητικά αλλά αυτός που είναι σε καλύτερη θέση και πιο ανεπτυγμένη οφείλει να βοηθήσει τον άλλον που είναι, θέλετε σε ζωώδη, σε ζωώδη κατάσταση να γίνει άνθρωπος. Όπως έκαναν οι αρχαίοι Αθηναίοι με τους Σκύθες, όπως οι Βυζαντινοί με τους Πετσενέγκους. Έτσι λειτουργεί ο πολιτισμός. 

Και κάντε μου ρε σερίφηδες μια χάρη. Βγάλτε τους σταυρούς που έχετε κρεμασμένους. Ο σταυρός είναι σύμβολο θυσίας και αγάπης και όχι κεφαλοκυνηγών. Εκτός κι αν έχετε επηρεαστεί τόσο από τις αμερικάνικες ταινίες... Α και όταν σας πιάνουν μη λέτε τους βοηθούσα γιατί είχαν εγκαύματα, να λέτε αυτό που πιστεύετε. Δε ταιριάζει στη λεβεντιά αυτός ο τρόπος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διακόνισσες λοιπόν!

  Φυσικά και η χειροτονία διακόνισσας από τον Ζιμπάμπουε Σεραφείμ ξεσήκωσε αντιδράσεις από τους "φύλακες της ορθόδοξης παράδοσης"....