Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Αυτοκρατορία

Αποτέλεσμα εικόνας για m.l.king

Λέγουν πως ο Ναπολέων Βοναπάρτης, η μεγάλη στρατιωτική ιδιοφυΐα, ενώ αναλογιζόταν τα χρόνια των κατακτήσεών του,παρατήρησε: "Ο Αλέξανδρος, ο Καίσαρας, ο Κάρολος ο Μέγας κι εγώ οικοδομήσαμε μεγάλες αυτοκρατορίες. Πώς όμως εξαπλώθηκαν; Με τη δύναμη.Κι όμως, εδώ και αιώνες ο Χριστός δημιούργησε μια αυτοκρατορία με βάση την αγάπη και υπάρχουνε εκατομμύρια άνθρωποι ακόμη και στις μέρες μας που θ αήταν πρόθυμοι να πεθάνουν γι' αυτόν".Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την αλήθεια των λόγων αυτών;Οι μεγάλοι στρατιωτικοί αρχηγοί του παρελθόντος εξαφανίστηκαν,οι αυτοκρατορίες τους κατέρρευσαν και κονιορτοποιήθηκαν.
Αλλά η αυτοκρατορία του Χριστού, η δημιουργημένη με στερεότητα και μεγαλείο, πάνω στα θεέλια της αγάπης,δεν έπαψε να αναπτύσσεται ακόμη. Η εγκαθίδρυσή της οφείλεται σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που η έμπνευση του Κυρίου τους, τους έκανε ικανούς να διαρρήξουν τις βαριές πύλες της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Μ.Λ.Κινγκ, Η δύναμη της αγάπης, εκδ.Δορκάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...