Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Προφήτης Αβδιού(Οβδιού)

Αποτέλεσμα εικόνας για prophet obadiah
Σήμερα,τιμάται η μνήμη του προφήτη Αβδιού(ή Οβδιού).Το βιβλίο του προφήτη Αβδιού είναι το μικρότερο της Παλαιάς Διαθήκης.Αποτελούμενο από 21 μόνο στίχους προειδοποιεί τους Εδωμίτες,λαού συγγενικού των Ισραηλιτών,πως θα ξεσπάσει επάνω τους η οργή του Θεού επειδή συμμάχησαν με ξένα φύλα εναντίον των Ισραηλιτών τα εδάφη των οποίων λεηλάτησαν με πρωτοφανή αγριότητα.

Αν αυτό ισχύει για δύο έθνη συγγενικά , μπορούμε να καταλάβουμε πως το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους.Ιδιαίτερα για όλους εμάς που κοινωνούμε από το ίδιο ποτήριο!Διότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε κοινό Πατέρα,τον Θεό αλλά εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη επειδή γνωρίζουμε αυτόν τον Πατέρα που μας αποκαλύφθηκε στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.


Οι Εδωμίτες κατέστρεψαν την χώρα των Ισραηλιτών με λεηλασίες,σφαγές και άλλες αγριότητες.Εμείς λεηλατούμε τις ψυχές των αδερφών μας με τη συκοφαντία,τη ζήλια,την αδικία και κυρίως με την αδιαφορία μας.

Και όπως ο προφήτης Αβδιού προειδοποιεί τους Εδωμίτες πως έρχεται η "ημέρα του Κυρίου" κατά την οποία θα πληρώσουν για τις βαρβαρότητές τους, έτσι έρχεται και σε μας η ίδια προειδοποίηση καθώς την Ημέρα της Κρίσεως θα σταθούμε απέναντι των πράξεων μας προς τους συνανθρώπους μας.

Ας γίνουν λοιπόν οι άλλοι άνθρωποι,οι αδελφοί μας,αιτία όχι για τιμωρία αλλά για σωτηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...