Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Διαδηλώσεις στη Γεωργία για το εκλογικό σύστημα

Georgian parliament picketed, demonstrations still going on

https://www.georgianjournal.ge/politics/36113-georgian-parliament-picketed-demonstrations-still-going-on.html

Το κτίριο του κοινοβουλίου της Γεωργίας είναι μπλοκαρισμένο από διαδηλωτές , κάθε είσοδος εμποδίζεται από τους διαδηλωτές και οι Βουλευτές δεν μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο. Οι διαμαρτυρίες προκλήθηκαν μετά την απόρριψη από το Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τις συνταγματικές τροποποιήσεις που αφορούν το εκλογικό σύστημα.

Οι διαδηλωτές έκαναν οδοφράγματα με σακιά γεμάτα άμμο στους δρόμους Chitadze, Chichinadze και Zubalashvili, στις εισόδους του κτιρίου του Κοινοβουλίου.


Ένας από τους ηγέτες της Ενωμένης Αντιπολίτευσης,ο Giorgi Vashadze , δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα σακιά θα χρησιμοποιηθούν για 

να κάτσουν πάνω τους.

Οι διαδηλωτές άναψαν επίσης φωτιά. Τρόφιμα μεταφέρθηκαν επίσης στον τόπο. Οι ακτιβιστές και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης παρέμειναν έξω από το κτήριο του κοινοβουλίου όλη τη νύχτα.

Υπήρξαν επίσης συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και  αστυνομίας κοντά στο κεντρικό γραφείο του Γεωργιανού Ονείρου χθες.
geotv.ge
Σάκοι άμμου και θραύσματα μπροστά από την είσοδο του Κοινοβουλίου

Ο λόγος ήταν η επιθυμία των διαδηλωτών να γράψουν "Αλλαγή" και "Φύγετε" στην άσφαλτο μπροστά από το γραφείο του κόμματος.

Οι διαδηλωτές τελικά κατάφεραν να γράψουν αυτές τις λέξεις μπροστά στο γραφείο του Γεωργιανού Ονείρου . Επιπλέον, έγραψαν: "Το σύστημα πρέπει να καταστραφεί".
geotv.ge
Διαδηλωτές το πρωί μπροστά από το Κοινοβούλιο

Οι διαδηλωτές λένε ότι θα παραμείνουν στη θέση τους σε καθημερινές και νυχτερινές βάρδιες και ότι το νομοθετικό κτίριο θα παραμείνει μπλοκαρισμένο έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

"Δεν θα επιτρέψουμε στο προσωπικό του Bidzina Ivanishvili να μπει στο κτίριο αυτό. Αν θέλουν να καθίσουν σε αυτό το κτίριο, θα πρέπει να διεξάγουν αναλογικές εκλογές ", δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές.
geotv.ge
Μερικοί από τους διαδηλωτές πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...