Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Ευκαιρία χαμένη



Θεωρώ πάντως πως η δεκαετής κρίση ήταν μια ευκαιρία να βγει μπροστά η Εκκλησία, η οποία χάθηκε.Περιορίστηκε στο να πράξει τα λιγότερα.Πιστεύω πως μια εντυπωσιακή κίνηση με  εκποίηση τρόπον τινά πολύτιμων αντικειμένων θα είχε θετικό αντίκτυπο σε κλήρο και λαό.Ας είναι.

Η αλήθεια είναι πάντως πως η πενταετία ΣΥΡΙΖΑ ευνόησε την Εκκλησία αν θεωρήσουμε κριτήριο την προσέλευση πιστών στις εκκλησίες.Τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.Γιατί κάτι μου λέει ότι ο Μητσοτάκης θα είναι δυσκολότερος αντίπαλος.

2 σχόλια:

  1. Χωρισμός Κράτος-Εκκλησίας.

    Είναι ντροπή για την εκκλησία να κρατά την ουρά του φουστανιου του Κράτους, να υποδέχεται με τιμές ανθρώπους που ξέρει πολύ καλά τι έχουν κάνει κ να νοιώθει ασφαλής μόνο όταν μπαίνει στα σχολεία με παρωχημένη κατήχηση!
    Πιστεύω πως το μάθημα των θρησκευτικών είναι μάθημα βασικό για τα παιδιά (για ιστορικούς κ φιλοσοφικούς λόγους) κ επέμενα πολύ για τη χρησιμότητά του στα παιδιά μου, αν όμως η Ταγερ-εως ,θελήσει να το κάνει "Ιράν" θα προχωρήσω στην απαλλαγή των παιδιών μου από το μάθημα
    Κ πιστεύω κ κατηχητρια υπήρξα, όμως πιστεύω κ στον χωρισμό για να αναδειχθεί η αλήθεια της Εκκλησίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χωρισμός είναι εξαιρετικά δύσκολος λόγος του τρομακτικού μπλεξίματος με το περιουσιακό.Τι θα δοθεί,πως θα δοθεί,τι θα γίνει με το μισθολογικό.Και νούμερα τύπου Φίλη το αποτέλειωσαν.

      Το βιβλίο της Πέμπτης πέρσι που το είδα ήταν καλό.Είχε βέβαια κάποια λάθη,τα οποία έχω την αίσθηση έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας της Ελλάδος.
      Το πρόγραμμα όμως είχε τεράστια κενά.

      Άποψή μου είναι πως το βάρος έπρεπε να πέσει στους θεολόγους και όχι στα βιβλία.

      Διαγραφή

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...