Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Αφετηρία η Βασιλεία του Θεού !

Αποτέλεσμα εικόνας για πυρουνακης

Αφετηρία-όχι τέλος!- του αγώνα μέσα στην ιστορία είναι η Βασιλεία του Θεού.Η Βασιλεία νοηματοδοτεί την Ιστορία καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη ενεργής συμμετοχής σε όλες τις δομές της με σκοπό την αναμόρφωσή της.Ο χριστιανός οφείλει να ενδιαφέρεται και να αγωνίζεται για την Ιστορία για να γίνει ο κόσμος Βασιλεία του Θεού.Καθυστερούμε "τη λύση της κρίσεως του κόσμου",όταν δεν ενεργούμε με δυναμισμό,διότι η πράξη στο "εδώ και τώρα" φέρνει τη Βασιλεία!
Ο παπά-Γιώργης έγραφε το 1962! "Ο άνθρωπος λοιπόν που μπαίνει διά του Χριστιανισμού στη Βασιλεία του Θεού, δεν εξέρχεται από το εγκόσμια πολίτευμα, ούτε παύει να εκδηλώνει το ενδιαφέρον και τη συνεργασία του σ' αυτό, αλλά μάλλον όσο προσηλώνεται στην πρώτη, τόσο σοβαρότερα θα προσέχει και αποτελεσματικότερα θα φροντίζει το άλλο.Ο Χριστιανός επομένως πρέπει να είναι έννομος πολίτης και του κόσμου τούτου". 

Φωτεινή Οικονόμου, π.Γεώργιος Πυρουνάκης- Η θεολογία και το έργο ενός ελεύθερου ανθρώπου, εκδ.Αρμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...