Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Παράκληση του Αγίου Στυλιανού

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Στυλιανός


Τον Άγιο Στυλιανό εόρτασε σήμερα η Εκκλησία μας και την παράκλησή του τελέσαμε απόψε.Ο Άγιος Στυλιανός έχει μείνει στην παράδοσή μας ως προστάτης των παιδιών.

Σαν παιδιά μας θέλει κι ο Χριστός να γίνουμε για να μπούμε στη Βασιλεία.Μας θέλει να μην έχουμε δόλο.Να μην μνησικακούμε,να μην είμαστε φθονεροί.Ακόμα κι όταν εκνευριζόμαστε με κάποιον,αυτό να μην κρατά πάνω από μια μέρα.Να ζούμε όσο το δυνατόν πιο απλά.Όπως κάνουν τα παιδιά.


Γιατί αν είμαστε σαν παιδιά κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει τη Βασιλεία.Ο ίδιος ο Χριστός θα επέμβει και θα πει "αφήστε τους να έρθουν σε μένα".

Έτσι λοιπόν,την επόμενη φορά που κάποιο παιδάκι θα κάνει φασαρία στην εκκλησία ας μη βιαστούμε να του κάνουμε αυτό το μακρόσυρτο "σσσς" για να ησυχάσει.Αντίθετα ας το παρατηρήσουμε, ας συλλογιστούμε την απλότητα και την αθωότητά του.Ίσως έτσι βρούμε την οδό που θα μας φέρει πιο κοντά στον Κύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...