Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Ο αυτοκινητόδρομος

 


Ξέρετε ότι, παίρνοντας τον αυτοκινητόδρομο από την άποψη την καπιταλιστική, ποιος επωφελείται από τον αυτοκινητόδρομο; Ο μεγαλοκτηματίας, που μπορεί τώρα να μεταφέρει πιο πολλά ζωντανά και με χαμηλότερο κόστος.

Το να πατάς τα πόδια σου στη γη μπορεί και να σου είναι ωφέλιμο.  Γιατί μπορείς, αν έχεις ποδήλατο, κανένα παλιοποδήλατο,  να πας με το ποδήλατο όπως πάει η εθνική οδός και να φτάσεις στο επόμενο χωριό χίλια κομμάτια. Αλλιώς, μπορείς να περπατήσεις όπως πάει η εθνική οδός - και ν ατο όφελος του να πατάς τα πόδια στη γη, για τους εκμεταλλευόμενους. Απεναντίας, ένας που έχει κοπάδι, αγρόκτημα και μερικά καμιόνια, αυτός θα ωφεληθεί ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο, συγκριτικά με το να πήγαινε πατώντας τα πόδια του στη γη.

Άρα λοιπόν, για τον αυτοκινητόδρομο μιλώντας, από την κλασική άποψη, διευρύνουμε το χάσμα και άρα δεν καταλαβαίνουμε, πολλές φορές, ποια είναι η πρεπούμενη φόρμουλα. 


Ούγκο Τσάβες, Αλλαγή Ρότας, εκδ. Α/συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αισιόδοξος και απαισιόδοξος

Η αισιοδοξία λίγο απέχει από την ανοησία αφού ο αισιόδοξος περιμένει να πάνε καλά τα πράγματα χωρίς καμία ένδειξη ή κανένα στοιχείο που να ο...