Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Κάποτε στην Ιταλία

 


https://strangepress.gr/2022/07/31/to-thayma-tou-kathagiasmenou-artou-stin-italia-to-1936/

Ήταν 29 Ιουλίου του 1936, όταν το Πρακτορείο Στέφανι αποκάλυπτε ένα σημαντικό θρησκευτικό γεγονός, που έλαβε χώρα σε μια πολίχνη της Επισκοπής Ριέτι στην Ιταλία.


Ενώ ο ιερέας τελούσε, κατά την ώρα της λειτουργίας, τη θεία μυσταγωγία της κλάσεως του καθαγιασμένου άρτου, ανέβλυσε μέσα από αυτόν αίμα με το οποίο ραντίστηκε το Άγιον Ποτήριον και τα υπόλοιπα ιερά σκεύη που βρίσκονταν πάνω στην Αγία Τράπεζα.

 

Ο ιερέας, στη θέα του αναβλύζοντος αίματος μέσα από τον άρτο, λιποθύμησε από συγκίνηση, ενώ το εκκλησίασμά του, έκθαμβο μπροστά σε τούτο το θαύμα, άρχισε να δέεται μεγαλοφώνως.


Η Αγία Τράπεζα, όπου οι κηλίδες του αίματος ήταν ορατές σε όλους, περιστοιχίστηκε από κληρικούς, οι οποίοι επαγρυπνούσαν, ώστε να μην αγγίξει κανείς το Άγιο Αίμα.


Ο Επίσκοπος του Ριέτι, ο οποίος είχε ειδοποιηθεί τηλεγραφικώς για το συμβάν, μετέβη επί τόπου και μετά από σύντομη έρευνα, αναχώρησε εκ νέου, για να υποβάλει την έκθεσή του στην Αγία Έδρα.


Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 30/07/1936…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάποτε στη τράπεζα

  Πίσω, κάπου στο 2002, κάνω πρακτική στη Γενική Τράπεζα στη Λάρισα, στο Β' υποκατάστημα. Ωραίες εποχές ακόμα, δάνεια για ηλίθιους σκοπο...