Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Σοβαρότητα


 


Να, αυτό τώρα είναι πρόβλημα. Πρέπει σε κάθε σοβαρή υπόθεση που ανοίγει να υπάρχει με κάποιο τρόπο κάποια περιφρούρηση και κάποια αυτοσυγκράτηση. Να μη βγαίνει ο καθένας και τη διανθίζει με παλιούς προσωπικούς λογαριασμούς, αντιπάθειες, γινάτια κλπ. Αυτά ρε παιδί μου, μπορούν στο κάτω κάτω να λυθούν με δυο μπουνιές και δυο κλωτσιές σε ένα απόμερο σοκάκι. Ούτε να σε βλέπει κανείς ούτε τίποτα. Δεν είναι για δημοσιοποίηση. Για δημοσιοποίηση είναι τα πολύ σοβαρά.

Η άσκηση βίας, σωματικής ή λεκτικής ή ψυχολογικής, από τον δυνατό, τον προϊστάμενο στον αδύναμο, τον υφιστάμενο. Δεν μπορεί το όλο θέμα να γίνει εφαλτήριο για να αναβιώσουν κάποιοι τις καριέρες τους ή να τις ανανεώσουν ή να πάρουν κάποια πολιτική θέση ή την προεδρεία κάποιου οργανισμού ή για να προβάλλουν κάποια οργάνωση. Ο στόχος πρέπει να είναι η κάθαρση, στο μέτρο του δυνατού, η βελτίωση των πραγμάτων, το ξεμπρόστιασμα των κακώς κειμένων. Αλλιώς μπορεί να γίνει ζημιά μεγαλύτερη και από αυτή που θ αέκανε έναν ενδεχόμενο κουκούλωμα όλων αυτών των πραγμάτων. Και τέλος πάντων οφείλουμε να σεβαστούμε τα πραγματικά θύματα κα να μη σπεύσουμε να πάρουμε τη θέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...