Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Στα διεθνή δικαστήρια θα προσφύγουν οι Παλαιοημερολογίτες




 Με προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια προειδοποιούν την Κυβέρνηση οι Παλαιοημερολογίτες που σύμφωνα με τα νέα έκτακτα μέτρα για την πανδημία δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου στους ναούς τους.


Σε επιστολή του Αρχιεπισκόπου Καλλινίκου της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, της κεντρικής πολυπληθέστερης εκκλησιαστικής κοινότητας των ακολούθων του Ιουλιανού ημερολογίου στην Ελλάδα, προς τον Πρωθυπουργό, γίνεται λόγος για καταπάτηση της αρχής της αναλογικότητας, από την στιγμή που αυτό επετράπη στην πλειονότητα των Ορθοδόξων της χώρας.


«Αντιλαμβάνεσθε ότι η είδησις διά την απαγόρευσιν της Λειτουργίας των Χριστουγέννων κατά το Ορθόδοξον Εορτολόγιον, με την συμμετοχήν του αναλόγου αριθμού πιστών, προκαλεί ήδη κύμα διογκουμένης αγανακτήσεως κατά της Κυβερνήσεως, ημείς δε ως Ιεραρχία, εάν η απόφασις δεν τροποποιηθή ως προς την δυνατότητα εορτασμού των Χριστουγέννων ημών, θα αναγκασθώμεν μετά λύπης να διαμαρτυρηθώμεν ακόμη και εις Διεθνείς Οργανισμούς και να αναζητήσωμεν δικαίωσιν ακόμη και εις Διεθνή Δικαστήρια» γράφει χαρακτηριστικά στον Πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος Καλλίνικος.


Συμπληρώνει δε πως «η Εκκλησία αντιμετωπίζεται γενικώς εκ μέρους της Πολιτείας από αρνητικώς έως και εχθρικώς, ήτοι ως κάτι περιττόν, είτε και επιζήμιον διά την κοινωνίαν».


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΔΩ : https://orthodoxia.info/news/prosfygi-sta-diethni-dikastiria-pro/

3 σχόλια:

  1. Τα περισσοτερα προσωπα της φωτογραφιας μου ειναι γνωριμα! Μου φαινεται οτι ο ενας απο αυτους πρεπει να ειναι ο παλιος μου πνευματικος εαν και δεν ειμαι σιγουρος γιατι εχει περασει αρκετος καιρος και πρεπει να εχει αλλαξει! Η συγκεκριμενη παραταξη που δειχνει η φωτογραφια ειναι η παραταξη των Φλωριναιων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχαν ενωθεί κάποιες παρατάξεις πριν μερικά χρόνια αν θυμάμαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω οι Φλωριναιοι ειχαν ενωθει με καποια παραταξεις του εξωτερικου! Εδω στην Ελλαδα οι παραταξεις που υπαρχουν συνεχιζουν και δεν βρισκονται σε κοινωνια η μια με την αλλη εαν θυμαμαι καλα!

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...