Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Τυφλοί

 


Οι ΗΠΑ δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τον γενικότερο κανόνα του Δυτικού κόσμου. Δε θα μπορούσαν να αποφύγουν τη γενικότερη παρακμή του , η οποία εδώ που τα λέμε ίσως και να ξεκινά από εκεί.

Έτσι λοιπόν, σε παρηκμασμένες κοινωνίες υπάρχει το εξής χαρακτηριστικό. Ο λαός ή μερίδα του εν πάση περιπτώσει αντιδρά σε κάτι που θεωρεί εξαιρετικά κακό ενεργοποιώντας τα πλέον πρωτόγονα ένστικτά του. Έτσι, αντί να έχουμε οργάνωση και δημιουργία έχουμε τυφλή βία και χάος. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος. Να δημιουργηθεί χάος ώστε να μπορέσει να κατσικωθεί κι άλλο ο Τραμπ.

Και φυσικά οι διαδηλωτές-εισβολείς αντιμετωπίζονται ως φασίστες, παρανοϊκοί και συνωμοσιολόγοι (που είναι) από αυτούς που όταν οι "δικοί τους" κάνουν ανάλογα κόλπα, βλέπουν ήρωες και αγωνιστές της δικαιοσύνης(που δεν είναι). Και το αντίστροφο.

Δεν είμαι εξολοκλήρου εναντίον της βίας. Νομίζω ότι κάποιες φορές είναι αναπόφευκτο να καταφεύγεις σε αυτή, ίσως και ευεργετικό. Αλλά τα ντου, δεν είναι τίποτα άλλο από τυφλή βία χωρίς ουσιαστικούς στόχους που φανερώνουν είτε βλακεία είτε εγκληματική διάθεση που είναι στην πραγματικότητα το ίδιο και το αυτό.

Η βία όταν χρησιμοποιείται δεν πρέπει να βλάπτει κανέναν, πρέπει να έχει ξεκάθαρο συμβολισμό και να φανερώνει υψηλά ιδανικά. Μπερδευτήκατε; Ψάξτε εδώ :(Μκ 11:15-19· Λκ 19:45-48· Ιω 2:13-22). Μικρή βοήθεια. Έχει να κάνει με έναν Ναό και εμπόρους που τον είχαν κάνει παζάρι...

4 σχόλια:

  1. Με την διαφορά βέβαια ότι αυτό που έγινε από τους τραμπικούς τραμπάκουλες ήταν ενορχηστρωμένο 100% από την ίδια την κυβέρνηση Τραμπ. Επί τουλάχιστον 2 μήνες πριν προπαγάνδιζαν ότι κάτι μεγάλο θα γίνει στις 06/01/2021, αφήνοντας έντονες υπόνοιες μέχρι και για εμφύλιο. Το ελληνικό "πατριωτικό" youtube ήταν γεμάτο από σχετικά βίντεο, πόσο μάλλον τα αμερικάνικο. Χαρακτηριστικό βέβαια είναι το βίντεο που αστυνομικοί ανοίγουν τα κάγκελα και αφήνουν τους Ούνους να κάνουν έφοδο. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να μπουν στο Καπιτώλιο, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα τους είχαν τουφεκίσει πριν πατήσουν στο κεφαλόσκαλο, πόσο μάλλον να μπουν και να κάνουν καφρίλες μέσα στο κτήριο.
    Ούτε βέβαια οι συγκεκριμένοι τύποι εκπροσωπούσαν τον μέσο (ρεπουμπλικάνο έστω) αγανακτισμένο Αμερικανό. Δεν ήταν "η οργή του κόσμου" αλλά μια κακοσχεδιασμένη επιχείρηση δημιουργίας εντυπώσεων. (DESO)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκπροσωπούν πάντως ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των ΗΠΑ. Και υπάρχουν κάμποσοι ακόμα που επικροτουν σιωπηλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο το επικροτώ σιωπηλά και άλλο το μπαίνω μπροστά για ντου.
      Και εμένα μου αρέσει να βλέπω moshpit από metal συναυλίες αλλά μέσα εκεί δεν μπαίνω!

      Γενικά, οποιοσδήποτε ανήκει σε ακραία πολιτική οργάνωση, φοράει κουκούλα και πάει με σκοπό να καταστρέψει, δεν εκπροσωπεί τον μέσο σημερινό άνθρωπο. Για να φτάσει ο μέσος σημερινός άνθρωπος στο σημείο αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για ένα κράτος όπως οι ΗΠΑ.

      Σε χώρες πχ της Λατινικής Αμερικής που δεν έχουν να φάνε, οι εξεγέρσεις είναι συχνές και έχουν έντονα "λαϊκό" χαρακτήρα γιατί οι άνθρωποι εκεί δεν έχουν και πολλά να χάσουν οπότε μπαίνουν πολύ πιο εύκολα σε συγκρουσιακό mood.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι και πολύ μακρύς ο δρόμος από το επικροτώ στο συμμετέχω... Πολλοί Αμερικανοί μεσαίας και κάτω τάξης είναι ορισμένοι γιατί το σύστημα τους έχει παραμελήσει. Εύκολα ένα επικοινωνιακό κόλπο γίνεται μαζικό σε μια κοινωνία θεάματος

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...