Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Αποστολή

 


Τα παιδιά ήταν διαμάντια. Κι ας σακάτεψαν έναν τύπο στο ξύλο. Ο αστυνομικός αξιοσέβαστος. Και ας ενημέρωνε για τις κινήσεις περιπολικών και πολιτικών οχημάτων. Και ποιος μας φυλάει από αυτούς που μας φυλάνε; Τα 25 χρόνια για άλλους είναι πολλά και ύποπτα και για άλλους δικαιολογημένα. Το θέμα είναι όμως τώρα τι γίνεται; Αν μιλήσει άγνωστος/η νεαρός/η αθλητής/τρια τι γίνεται; Μόνο εκεί περιορίζεται το φαινόμενο; Για τη βία που εξαπλώνεται στη κοινωνία δεν έχουμε πει μισή κουβέντα, για τη κατάχρηση εξουσίας δεν σχολιάζουμε. Για τη διαφθορά τίποτα. Ε, τι στα κομμάτια κάνουμε τελικά; Ποια ακριβώς είναι η αποστολή μας; Ας προσευχηθούμε τώρα που άνοιξαν ξανά οι ναοί. 

2 σχόλια:

  1. Και π.Αντώνιος της Κιβωτού που έχει κάνει τόσο έργο με τα παιδιά που βρίσκονται στο περιθώριο και θεωρούνται προβληματικά (και όχι "διαμάντια") άκουσε τα σχολιανά του για το bella ciao που τραγούδησαν τα παιδιά στον Τσίπρα.
    Μέχρι και ομάδα μπάσκετ στην ΕΣΚΑ έχει κατεβάσει, όπως έμαθα πρόσφατα. Δεν ξέρω από που και πόσο έχει βοήθεια, πάντως μακάρι να συνεχίσει και μακάρι να ακολουθήσουν κ άλλοι το παράδειγμα του.
    ΥΓ. Στην αντίπερα όχθη δύο γονείς που κοιτάνε να βγάλουν λάδι τα παιδιά τους. Αντί να σκεφτουν τι λάθη έκαναν ως γονείς και αν μπορούν να τα διορθώσουν και να ζητήσουν έστω από μέρους τους μια συγγνώμη. Αλλά συνήθως το μήλο κάτω από την μηλιά πέφτει και ένα παιδί που κλωτσά με μανία κάποιον που είναι πεσμένοε κατω, μάλλον από κάπου έχει πάρει παραδείγματα. (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τις ΜΜΑ!
    Ο Π. Αντώνιος έχει κατηγορηθεί για τις βοήθειες που λαμβάνει. Κατηγορείται από κύκλους συγκεκριμένης πολιτικής απόχρωσης πως είναι του παγκόσμιοποιητικού συστήματος. Η αλήθεια είναι ότι τώρα λαμβάνει βοήθεια που είναι γνωστό το έργο του. Τα πρώτα χρόνια πάλευε μόνος του με τα θηρία.
    Έχω δει κι αν έχω δει γονείς με παιδιά διαμάντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...