Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

- Μαλώνεις; - Μαλώνω!

 



Ήταν μια σύγκρουση που την ήθελαν αρκετοί και από την κυβέρνηση και από την Εκκλησία. Οι μεν πιστεύουν πως είναι κατάλληλη στιγμή αφού αντιπολίτευση σοβαρή δεν υπάρχει, οι θρησκευόμενοι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν έχουν τι άλλο να ψηφίσουν οπότε διαρροές δεν θα έχουν σε περίπτωση σύγκρουσης με την Εκκλησία, τα αριστερά κόμματα θα συρθούν να συμφωνήσουν με τη κυβερνητική γραμμή λόγω αντικληρικαλισμού, τα ΜΜΕ από όποιο κόμμα κι αν ελέγχονται θα υποστηρίξουν την κυβέρνηση, βγάζοντας και τίποτα εκκλησιαστικά σκάνδαλα ή "σκάνδαλα", οπότε θεωρούν πως τώρα είναι η ώρα να "απαλλαγούν" από την Εκκλησία ή να φορτώσουν την αποτυχία της διαχείρισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Γιατί εδώ που τα λέμε, η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως τη μπάλα. Επέβαλλαν το Σάββατο σκληρό lockdown για να ανοίξουν τα σχολεία. Τη Δευτέρα ανακοίνωσαν το πρωί άνοιγμα όλων των σχολείων και μέχρι το μεσημέρι το γυρίσαν σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

Η δε αντιπολίτευση, τα αριστερά της κόμματα κυρίως, όταν έχουν κατεβάσει κάτι χιλιάδες έξω από την Ευελπίδων στη δίκη της ΧΑ και κάμποσες εκατοντάδες σε Πρωτομαγιά και 17 Νοέμβρη, δε νομίζω πως μπορούν να κουνάνε το δάχτυλο στην Εκκλησία για τους ναούς. Για να μη θυμηθώ και το φοβερό "κίνημα" με τις πλατείες...


Ας πάμε τώρα στην Εκκλησία. Κάμποσοι και από εκεί ήθελαν αυτή τη κόντρα για να στριμώξουν τον Αρχιεπίσκοπο, είτε για να τον ωθήσουν να παραιτηθεί, είτε για να τον αναγκάσουν να ακολουθήσει τη γραμμή τους. Θεωρούν πως σε ενδεχόμενη σύγκρουση αυτοί θα είναι που θα έχουν το πάνω χέρι. Δεν καταλαβαίνουν όμως ποιους και πόσους θα έχουν απέναντί τους και με τι όπλα θα τους αντιμετωπίσουν. Επίσης δεν κατανοούν πως η Εκκλησία δεν έχει τη δύναμη που είχε κάποτε. Δεν είναι τόσο αδύναμη όσο την θεωρούν κάποιοι από τη κυβέρνηση ούτε όμως και τόσο δυνατή. Ακόμα νομίζω πως υπερεκτιμούν τις δυνατότητες, τις ικανότητες και τις αντοχές τους τόσο όσον αφορά τη κρίση με το κράτος όσο και γενικότερα τη διοίκηση. 


Και όλα αυτά την ώρα που έρχεται πιθανότατα και τρίτο κύμα κορωνοϊού. Και την ώρα που οι Άγριες Μέλισσες βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή. Και που αρχίζουν και οι σειρές στο MEGA. Και που ο Ολυμπιακός πάει φουλ για πρωτάθλημα. Και πο θέλω να αρχίσω και δίαιτα. Νισάφι πια.

4 σχόλια:

  1. Εκτιμώ ότι αυτό το συγκρουσιακό κλίμα είναι win win για την κυβέρνηση.
    Θα ρίξει όλο το ανάθεμα στην Εκκλησία για τα νέα κρούσματα (που είτε θα δημιουργηθούν ως ένα βαθμό από τους πιστούς που θα είναι ο ένας πάνω στον άλλο, είτε υπάρχουν ήδη αλλά δεν φαίνονται γιατί δεν γίνονται τεστ, είτε θα έρθουν από το νέο στέλεχος του covid- 3ο κύμα κλπ) και η γενικότερη ανικανότητα της θα καλυφθεί ωραιότατα. Κόμματα της αριστεράς δεν πρόκειται να συμπλεύσουν με την Εκκλησία, ειδικά σε αυτό το θέμα από το οποίο θα προκύψουν ζητήματα ευθύνης για την δημόσια υγεία.
    Και είναι ζήτημα χρόνου μετά από αυτό, μεγάλο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει ιδιαίτερες θρησκευτικές ευαισθησίες και που ζημιώνεται/ζημιώθηκε από το συνεχιζόμενο lockdown να στραφεί κατά της Εκκλησίας και να την χαρακτηρίσει ως κύρια υπαίτια επειδή το lockdown θα κρατήσει μέχρι το καλοκαίρι. Τα ΜΜΕ σίγουρα θα βοηθήσουν, ξεπλένουν την κυβέρνηση συστηματικά εδώ και καιρό.
    Πραγματικά δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση του Ιερώνυμου αυτή την στιγμή. (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι έχουν κάνει κάποιους σχεδιασμούς. Το ζήτημα με τέτοιου είδους καταστάσεις είναι ότι σπάνια εξελίσσονται βάσει υπολογισμών. Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Δεν θα βαρεθούμε πάντως

      Διαγραφή
  2. Δεν πειράζει, καιρός ήταν να σπάσει και κανά αυγό, προκειμένου να γίνει ομελέτα.
    Καταρχάς, τίθεται πλέον ζήτημα αμφισβήτησης των ιερών μυστηρίων και υποβιβασμού τους σε απλες αναπαραστατικές τελετές.
    Βαρέθηκα να ακούω μπετόστοκους αριστερούς να λένε πως για το (υποτιθέμενο) χάλι της Θεσ/νίκης φταίει.. ο Αη Δημήτρης. Τη στιγμή, που το καλοκαίρι είχε κάνει ντου η μισή Αλβανία με πλαστά πιστοποιητικά και η πανβαλκανική του τουρισμού.
    Δεν πειράζει, πάτερ, μπορεί από τον τσαμπουκά να βγει κάτι καλό και να ξυπνήσουν και οι αδιάφοροι.
    Εδώ, άλλοι γίνανε παλαιοημερολογίτες γι αυτό το λόγο..
    Άλλωστε, το είχαν πει και οι Manowar: DEATH TO FALSE METAL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα Λαδάδικα ήταν κάθε βράδι τίγκα στον κόσμο...Αυτός που θέλει να πει θα πει.

    Ήδη έγινε ένας μικρός συμβιβασμός. Θα τα βρουν χωρίς πολλά σπασμένα αυγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...