Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Αναζήτηση




«Ιησού Υιέ του Δαβίδ, σπλαχνίσου με!», φώναζε ο τυφλός της Ιεριχούς μόλις αντιλήφθηκε ότι ο Ιησούς περνούσε από εκεί που στεκόταν. Και ο Χριστός τον ρώτησε "τι θέλεις να σου κάνω;"

Ο τυφλός απάντησε πως θέλει να αποκτήσει το φως του και ο Χριστός τον θεράπευσε λέγοντάς του "Η πίστη σου σε έσωσε".

Ο τυφλός ήξερε τι ήθελε και από ποιον να ζητήσει τη λύση. Για κάτι που δεν μπορούσε να του δώσει λύση η ανθρώπινη επιστήμη στράφηκε στον Κύριο. 

Σήμερα εμείς είμαστε κάπως μπερδεμένοι. Δεν ξέρουμε ούτε τι θέλουμε ούτε που να το αναζητήσουμε. Έτσι είτε περιμένουμε η επιστήμη να κάνει θαύματα είτε ρωτάμε κληρικούς για θέματα ιατρικής. Ούτε όμως η επιστήμη μπορεί να κάνει κάποιο θαύμα ούτε οι κληρικοί γνωρίζουν ιατρική. Η επιστήμη λειτουργεί με τη μέθοδο και τα όρια της ανθρωπότητας ενώ οι κληρικοί οφείλουν να γνωρίζουν πνευματικά και όχι ιατρικά θέματα. Αν αυτά μπερδευτούν το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι καλό.

Θαύματα κάνει μόνο ο Θεός. Όμως αυτά δεν είναι καθημερινά και δε γίνονται με βάση τη δική μας λογική η οποία έχει και μια τάση προς το πονηρό.

Όταν προσερχόμαστε στην Εκκλησία ζητούμε την πραγματική υγεία η οποία είναι η απαλλαγή από τα πάθη και την αμαρτία, όχι από τα μικρόβια. Αυτό ζητάμε πρώτα και μετά έρχονται όλα τα άλλα. Υπάρχουν άνθρωποι στο κατώφλι του θανάτου πιο υγιείς από άλλους που σφύζουν από υγεία. Απαλλαγή από την πτωτική φύση μας θέλουμε και όχι απαλλαγή από τους νόμους της φύσης.

Όταν λοιπόν ξέρουμε τι πρέπει να ζητήσουμε και από που, τότε μπορούμε να πορευθούμε σωστά σε τούτο τον κόσμο χωρίς να μας παρασύρουν οι κάθε λογής τσαρλατάνοι και οι δήθεν γνώστες. Ας αναζητήσουμε λοιπόν πρώτα την πίστη και αυτή θα μας οδηγήσει στην πραγματική σωτηρία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...