Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Πέφτοντας από τα σύννεφα ξανά



Οι ψευδείς ειδήσεις τριών τηλεοπτικών καναλιών (ALPHA,STAR και ΣΚΑΙ) και μιας εφημερίδας(Εφημερίδα των Συντακτών) δεν μου έκαναν καμία εντύπωση(https://www.ellinikahoaxes.gr/2021/01/06/epiphany-older-video-from-naxos-shown-as-current/ και https://orthodoxia.info/news/theofaneia-neo-kroysma-fake-news-ayti-ti-fora-a/). Ούτε και σε κανέναν άλλο στοιχειωδώς σοβαρό και έξυπνο πολίτη αυτού του τόπου φαντάζομαι. Είναι τέτοια η αφοσίωση τους στο να υπηρετήσουν είτε αυτόν που τους χρηματοδοτεί(μέσω διαφημίσεων επιδοτήσεων κλπ) είτε την ιδεοληπτική τύφλα του χώρου που υποστηρίζουν που δε θα μπορούσαν να αφήσουν την αλήθεια να τους επηρεάσει ιδιαίτερα κατά την τέλεση τους θεάρεστου έργου τους. Αυτούς θα τους βρίσκει απέναντί του οποιοσδήποτε διαφωνεί μαζί τους έστω και στο ελάχιστο. Έτσι δουλεύει το πράγμα.

Εντύπωση μου κάνουν αυτοί που πιστεύουν αυτούς τους τσαρλατάνους. Αυτοί που τα πίστεψαν αυτά, είναι οι ίδιοι που καταγγέλουν τα κανάλια και τις εφημερίδες ως όργανα του συστήματος, ως ρουφιάνους, ως ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς όταν θίγουν την δικιά τους ομάδα ή τη δικιά τους άποψη. Τώρα όμως τα επικαλούνται σε συζητήσεις, στην εξαγωγή συμπερασμάτων κλπ.

Το πρόβλημα, αν με ρωτάτε είναι πάντα ο λαός. Ο λαός που είναι πάντα κουτοπόνηρος, κοντόφθαλμος, κουτσομπόλης, χαιρέκακος. Με αυτή τη λογική ψηφίζει, με αυτή πιστεύει ή όχι κάτι, με αυτή κινείται στις καθημερινές του συναλλαγές. Όσο εμείς επιτρέπουμε να αφήνουμε όλο αυτό το πράγμα να κανονίζει τις ζωές μας με βάση τα όποια μικροσυμφέροντα, τίποτα δε θα αλλάξει. Θα μας κοροϊδεύουν, θα μας εκμεταλλεύονται και θα μας κυβερνούν. Και όταν θα είμαστε περιττοί, θα μας πετούν στην άκρη. Τόσο απλή είναι η ζωή σε αυτόν(αλλά και σε άλλους) τον τόπο.

2 σχόλια:

  1. Αυτό είναι το επίπεδο μας ως λαός. Μια ζωή άσπρο - μαύρο, μια ζωή φανατική στήριξη στο όποιο δίπολο παρουσιαστεί.
    Από την μία έχουμε αυτούς που ακούνε Σκαι και κάνουν το σταυρό τους οπότε βγαίνει ο Αυτιάς, αποδεχόμενοι οποιαδήποτε κυβερνητική γραμμή περνάει, ακόμα και αν είναι αντιφατική και κάθε δεύτερη μέρα αυτοαναιρείται. Το ίδιο και με τα social media οπου βρίσκουν βήμα όλες οι παρατάξεις και ιδεολογίες.
    Από την άλλη έχουμε το συνομωσιολάγνο post apocalyptic fan base της Εκκλησίας που είναι θέμα χρόνου να γίνει πλειοψηφία (αν δεν είναι ήδη).
    Και κάπου στην μέση 5-10 νοματαίοι που κοιτάνε να κρατήσουν τα μυαλά στο κεφάλι τους. Δεν βαριέσαι όμως, σε τελική ανάλυση ο καθένας είναι για τον εαυτό του σε αυτά τα θέματα. Πάντα έτσι ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...