Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Σύγκρουση λοιπόν!




https://www.orthodoxianewsagency.gr/aytokefales_ekklisies/ekklisia_ellados/oloklirothike-i-ektakti-dis-oi-antidraseis-kai-oi-apofaseis-gia-ta-theofaneia/


Για αιφνιδιαστικές αποφάσεις  της κυβέρνησης με τις οποίες δεν συναινεί, κάνει λόγο η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, εμμένοντας στη θέση της να παραμείνουν οι εκκλησίες ανοικτές την ημέρα των Θεοφανείων.

Η ΔΙΣ απο­στέλ­λει ε­πι­στολή δι­α­μαρ­τυ­ρίας προς την Ελ­λη­νική Κυ­βέρ­νηση θε­ω­ρών­τας τον δι­ά­λογο ως το μο­να­δικό μέσο επιλύσεως των ζη­τη­μά­των που α­φο­ρούν τις σχέ­σεις της Πο­λι­τείας με τις θρη­σκευ­τι­κές κοι­νό­τη­τες που υ­φί­σταν­ται στο Ελ­λη­νικό Κρά­τος. Απευθύνει επίσης έκ­κληση τόσο προς την η­γε­σία της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Ενώ­σεως όσο και προς την Ελ­λη­νική Κυ­βέρ­νηση να προ­βούν στις α­πα­ραί­τη­τες ε­νέρ­γειες ού­τως ώ­στε να ε­ξα­σφα­λι­στεί άμεσα ο ι­κα­νός α­ρι­θμός εγ­κε­κρι­μέ­νων εμ­βο­λίων για τους πο­λί­τες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας,  δήλωσε: «Από εμάς οι Εκκλησίες θα είναι ανοικτές. Η κυβέρνηση ας κάνει ό,τι θέλει».  Ο Σεβασμιώτατος είπε επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε προηγουμένως την ΔΙΣ για την απόφαση να κλείσει τις εκκλησίες για τα Θεοφάνεια.

«Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» υπογράμμισε και εξέφρασε την διαμαρτυρία και διαφωνία του με το ενδεχόμενο να υπάρξει αστυνομία έξω από τους ναούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...