Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο ειδήσεων



Έρχεται καταστροφή μεγάλη. Αν δεν είναι η φοβερή έξαρση του κορωνοϊού(λόγω χαλάρωσης εορτών και-φυσικά- Θεοφανείων), θα είναι οι Τούρκοι που θα εισβάλλουν με τον ανίκητο στρατό τους. Αν δεν είναι οι Τούρκοι θα είναι κάποια τρομερή καταιγίδα με κάποιο αρχαιοπρεπές, κατά προτίμηση, όνομα. Αν δεν είναι αυτά, μπορεί να ξαναθυμηθούμε τις "ορδές των μεταναστών". Αν δεν είναι όλα αυτά ίσως κάποια οικονομική ύφεση. Ίσως ο Αντίχριστος που θα κυβερνήσει μέσω των εμβολίων. Μπορεί να γράψει κάτι καταστροφικό στο τουίτερ ο Τσιτσιπάς. Κατά τα άλλα από Δευτέρα ανοίγει το λιανεμπόριο  και πιθανόν και τα γυμνάσια-λύκεια. Ακούσατε το ίδιο δελτίο ειδήσεων που ακούμε εδώ και δυο μήνες. Εκτός από το κομμάτι με τον Αντίχριστο. Αυτό ήταν τσαχπινιά.


ΥΓ. Πόσες επιδημίες τέτοιου τύπου έχουν διαχειριστεί οι λοιμωξιολόγοι που έχουμε στην επιτροπή; Ποια είναι η πρακτική τους εμπειρία βάσει της οποίας εισηγούνται μέτρα. Πού σταματά η επιστήμη και πού ξεκινά η πολιτική; 

15 σχόλια:

  1. Οι δικοι μας λοιμωξιολόγοι προφανώς ποτέ δεν είχαν αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο. Όπως και στις περισσότερες χώρες, μη γελιώμαστε. Εμπειρία είχαν μόνο όσοι έζησαν Αφρική και αντιμετώπισαν επιδημίες που εδώ δεν θελουμε να ξέρουμε ότι υπάρχουν.
    Από κει και πέρα ο ΠΟΥ δίνει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσουν τα κράτη.
    Στα δικά μας έκανε μπαμ εξ αρχής ότι η επιτροπή περίμενε την γραμμή της κυβέρνησης και όχι απαραίτητα του ΠΟΥ. Το αστείο είναι ότι ήδη η κυβέρνηση έχει θέσει τους λοιμωξιολόγους όρο των ευθυνών τους (!), δείχνοντας ξεκάθαρα ποιος θα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος όταν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο. Βούτυρο στο ψωμί φυσικά των απανταχού συνομωσιολόγων, αρνητών κλπ .(DESO)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή οι λοιμωξιολογοι που βγαίνουν όλη μέρα στα μέσα και μιλάνε δεν έχουν καμία ευθύνη;

      Διαγραφή
    2. Από την στιγμή που επέλεξαν να παίξουν το παιχνίδι της κυβέρνησης φυσικά και έχουν. Αλλά είναι τουλάχιστον αστείο εκ των υστέρων, η ίδια η κυβέρνηση που τους δίνει εντολές να τους ζητάει τα ρέστα γιατί δεν έχει την ελάχιστη ηθική να παραδεχτεί τα λάθη που έχει κάνει! Εξ ημισείας πάει η ευθύνη αλλά πιο εύκολα θα δεις τον Σπανούλη με πράσινη φανέλα παρά πολιτικό να αναλαμβάνει ευθύνες.

      Διαγραφή
    3. Εκτός των πολιτικών, είμαστε σίγουροι πως και οι ίδιοι δεν τα έκαναν μαντάρα; Δεν έκαναν λάθη; Πέρα από το αν δέχτηκαν πολιτικές πιέσεις για τις οποίες θα έπρεπε να μιλήσουν.

      Διαγραφή
    4. Θεωρώ ότι το να κάνεις λάθος επειδή δεν γνωρίζεις και πας στα τυφλά (σε καιρό που όλοι λίγο πολύ πάνε στα τυφλά) είναι ως ένα βαθμό θεμιτό.
      Εστιάζω στο πολιτικό κομμάτι, γιατί εκεί η καθοδηγούμενη εισήγηση δεν είναι καθόλου θεμιτή. Όπως πχ το άνοιγμα των συνόρων στους τουρίστες το καλοκαίρι, για το οποίο δεν χρειάζονταν ιδιαίτερες γνώσεις και σπουδές για να καταλάβεις ότι δεν πρόκειται να πάει καλά.
      Πολύ βολικά βέβαια το φταίξιμο για την φθινοπωρινή έξαρση δεν έπεσε στην κυβέρνηση αλλά ... στις ακολουθίες του 15Αυγουστου.
      Το ίδιο συμβαίνει τώρα με το άνοιγμα των σχολείων. Η επιτροπή έπρεπε να εισηγηθεί άνοιγμα σχολείων για κάποιο άγνωστο λόγο και ενώ περιμένουμε 3ο κύμα του ιού. Μάντεψε ποιος θα φορτωθεί το ανάθεμα αν σε κάνα δυο βδομάδες γίνει μπαμ με τα κρούσματα και πάμε σε σκληρό κλείσιμο...

      Διαγραφή
    5. Όταν πας στα τυφλά όμως, φροντίζεις να μην έχεις ύφος βαθύ γνώστη όταν βγαίνεις να μιλήσεις.

      Υπήρξαν εκτιμήσεις πως μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά λόγω τραπεζωμάτων και ακολουθιών θα φτάναμε τα 1000+ κρούσματα. Αυτά τα είπαν επιστήμονες και δε σήκωναν και πολλές κουβέντες περί αυτού. Έχουμε μείωση. Δε θα γίνει κριτική γι' αυτό;

      Άλλη η ευθύνη των πολιτικών και άλλη των επιστημόνων. Η μία δε μπλέκεται με την άλλη και όποιος το κάνει αυτό κακώς το κάνει. Αλλά μου κάνει εντύπωση η πλήρης απουσία κριτικής και στους επιστήμονες.
      Τα ΜΜΕ είναι σε ποσοστό συντριπτικό υπέρ της κυβέρνησης και γι'αυτό κοιτάνε να μεταθέτουν ευθύνες. Δε σημαίνει ότι κάποιος τους πιστεύει. Τα δε μέσα που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ στερούνται σοβαρότητας. Όποιος κάτσει και τα διαβάσει το καταλαβαίνει.

      Διαγραφή
  2. Δεν έχεις άδικο.Ωστόσο αν η κατάσταση ήταν αντίστροφη (δηλαδή είχαν προβλέψει λίγα κρούσματα και εν τέλει έβγαιναν πολλά)εκτιμώ ότι δεν θα την γλύτωναν. Και φυσικά έχουμε πολλά επεισόδια ακόμη, το τρίτο κύμα δεν έχει φτάσει ακόμα εδώ. Από την άλλη είναι η πλέον ακατάλληλη εποχή να απαξιώσεις ένα επιστημονικό κλάδο στα μάτια του κόσμου και να σπείρεις την αμφιβολία. Ακόμα κι αν δεν έχουν όλες τις απαντήσεις.
    Τα ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους αναπαράγουν την γραμμή που τους δίνουν (θαυματουργή η λίστα Πέτσα).
    Τα του ΣΥΡΙΖΑ πέραν των άλλων δείχνουν ότι η αντιπολίτευση είναι απούσα εσκεμμένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κυβερνήσει εν μέσω Covid, το θεωρεί καυτή πατάτα και αφήνει την ΝΔ να παίζει μπάλα μόνη της, διατηρώντας τα ποσοστά του. Ασφαλώς έχει ευθύνη ως αξιωματική αντιπολίτευση του καναπέ αλλά ο κόσμος ξεχνάει εύκολα.
    ΥΓ. Νέο ντεμαραζ διαμαρτυριών για τα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα και την σχέση τους με τα νέα εμβόλια. Meanwhile πολλά από τα συμβατικά εμβόλια και φαρμακα χρόνια τώρα αναπτύσσονται με την συγκεκριμένη διαδικασία. Αλλά κάθε 1-2 μήνες κάτι φοβερό και τρομερό πρέπει να βρίσκουμε να ασχολούμαστε. Και δυστυχώς πρέπει κάποιος ιερωμένος να πρωτοστατεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί η κριτική είναι απαξίωση; Και μεγαλύτερη απαξίωση είναι να κάνεις κριτική σε δυο τρία πράγματα ή να βγαίνει κάποιος λοιμωξιολόγος και να λέει τη μία ότι ο κόσμος είναι στους δρόμους και εξαπλώνεται ο ιός και μετά από δυο μέρες, ο ίδιος να λέει πως το πρόβλημα είναι οι οικογένειες που κάθονται στο σπίτι και κολλάνε ο ένας τον άλλο;

    Τέτοιο χάλι από φιλοκυβερνητικά και φιλοαντιπολιτευτικά ΜΜΕ δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί. Τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας δεν έχω ξανασυναντήσει.

    Τους βλέπω πια με μια κάποια συμπάθεια αυτούς στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουν, δεν μπορούν, δεν ξέρουν πως, δεν έχουν και καλή επαφή με τη πραγματικότητα από παλιά. Τι να πω. Νομίζω πως είναι μάλλον χιουμοριστικό φαινόμενο.

    Ξανά ανακινήσαν τέτοιο θέμα; Δεν πήρα χαμπάρι. Δεν το είδα και πουθενά. Η Εκκλησία σαν το ΣΥΡΙΖΑ είναι. Δε θέλει, δεν μπορεί, δεν ξέρει πως και δεν έχει καλή επαφή με τη πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γενικά στα social (στο Twitter κυρίως γιατί το fb το έχω ψιλοπαρατήσει) γίνεται κριτική και προς τους γιατρούς, ειδικά η επιτροπή τρώει κράξιμο συχνά πυκνά. Έγραψα για απαξίωση γιατί τα ΜΜΕ δεν θα κάνουν κριτική αλλά κανιβαλισμό και ο απλός κόσμος είναι ένα τσακ πριν αρχίσει μαζικά να πηγαίνει σε ξεματιάστρες και ομοιοπαθητικούς/ ολιστικούς γιατρούς.

    Επειδή έχω το μικρόβιο της έρευνας και λόγω λοκνταουν έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο, όλο αυτό τον καιρό ψάχνω την πηγή από κάθε άρθρο/βίντεο που πέφτει στα χέρια μου και σχετίζεται με άρνηση κορονοΐου, αντιεμβολιαστικό κίνημα κλπ. Κατέληξα ότι το 1/2 σχετίζεται με ακροδεξιά κέντρα που κάποτε προμοτάριζαν ομάδες Εψιλον/ δωδεκάθεο κλπ αλλά τώρα που δεν πουλάει το γύρισαν στις προφητείες γερόντων/ θρησκευτική συνωμοσιολογία, γεωπολιτική της πλάκας κλπ και το άλλο 1/2 με καθαρά ψευδοεπιστημονικό περιεχόμενο και πουλάνε ομοιοπαθητική/ολιστική ιατρική/ξεμάτιασμα, με σαφείς επιρροές από Αμερική (κανονικό copy paste).
    Κάπου ανάμεσα συμπλέουν οι δικοί μας ζηλωτές, τσιμπώντας άκριτα στοιχεία ποτέ από το ένα δοχείο και πότε από το άλλο. Οτιδήποτε αρκεί να βοηθάει το αφήγημα που επέλεξαν.

    Είναι σοβαρά τα πράγματα, είναι πολύς ο κόσμος που έχει μπει στο τριπάκι αυτό. Ασχέτως κορονοΐου που θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει να μας απασχολεί, η ζημιά έχει γίνει και αφορά μεγάλο ηλικιακό φάσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To Twitter δεν το παρακολουθώ. Σα να μαζεύονται όλοι οι βλάκες της χώρας και "ανταλλάζουν" απόψεις.

    Κριτική ζητάω. Ούτε υπερβολές ούτε κανιβαλισμούς.
    Νορμάλ κριτική.

    Ο κόσμος μπήκε τώρα στο τριπάκι; Γιατί τα παλαβά αυτά τα άκουγα και πριν τον κορωνοϊό με άλλες αφορμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Twitter είναι κάθε καρυδιάς καρύδι. Η ανωνυμία προσφέρεται για καφρίλες αλλά και για πιο ειλικρινή διάλογο (για όσους θέλουν) σε σχέση με το fb.
      Για σωστή κριτική ναι, μαζί σου. Να δούμε βέβαια ποιο ΜΜΕ θα αποφασίσει να κάνει ορθή κριτική.
      Αυτό με τον κόσμο νομιζω ότι παράγινε φέτος. Απογειώθηκε. Αν κάποτε ήταν απλά γραφικό ή ενοχλητικό, πλέον γίνεται επικίνδυνο.

      Διαγραφή
    2. Πάντοτε επικίνδυνη είναι η ροπή προς συνομωσιολογίες γιατί ενώ φαίνεται γραφικότητα εκδηλώνεται με σφοδρότητα όταν συμβαίνει κάτι έκτακτο.
      Να σου θυμίσω τι λέγανε κάποιοι για τους Ρώσους που θα διέλυαν την Τουρκία και πόσο αντιστρατεύονταν τη συμμαχία με το Ισραήλ.

      Εγώ πάντως περιμένω από τους επιστήμονες που έβγαιναν και έλεγαν για τραπέζια και θ. κοινωνίες που θα έφερναν την καταστροφή τουλάχιστον να ανασκευάσουν. Στοχοποιήθηκαν ομάδες ανθρώπων ως ένοχοι σίγουρης επερχόμενης καταστροφής.
      Τα ΜΜΕ οφείλουν συγγνώμες. Δεν οφείλουν;

      Διαγραφή
    3. Τα ΜΜΕ οφείλουν συγγνώμες κ γι'αυτό κ για πολλά άλλα, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με συμμορία.
      Σταμάτησα από χρόνια να ασχολούμαι με ειδήσεις από τα κανάλια και τα sites που έχουν γνωστοί δημοσιογράφοι.
      Το Twitter το ξεκίνησα όταν έγινε η τραγωδία στο Μάτι. Διαπίστωσα ότι μέσω αυτού μπορείς να έχεις πολύ πιο γρήγορη αλλά και πιο διαχειρίσημη ενημέρωση.
      Διαπίστωσα επίσης ότι είναι πολύ πιο εύκολο να ασκήσεις μαζικά πίεση μέσω αυτού συγκριτικά πχ με το να κάνεις διαδηλώσεις, σε αρκετές περιπτώσεις η παρούσα κυβέρνηση πήρε πίσω πράγματα για τα οποία έφαγε μαζικό κράξιμο σε διάφορους λογαριασμούς πολιτικών προσώπων.

      Διαγραφή
    4. Καθόλου δε μου αρέσει η δύναμη που έχει δοθεί(;) στο twitter.Μου θυμίζει e-όχλο. Και ο όχλος εργαλειοποιείται εύκολα.

      Οι συμμορίες είναι ισχυρές αλλά όχι και παντοδύναμες

      Διαγραφή
    5. Είναι δίκοπο μαχαίρι. Από την μια αυτό ακριβώς που λες "e-όχλος" και κατ΄επέκταση λαϊκά e-δικαστήρια, από την άλλη άσκηση πίεσης στην εκάστοτε κυβέρνηση με τρόπο που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει εύκολα μιας και τα social έχουν γίνει μια άτυπη καθημερινή δημοσκόπηση.

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...