Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Το κατέβασμα



"Ζακχαίε κατέβα, σήμερα θα μείνω σπίτι σου", είπε ο Ιησούς  στον αρχιτελώνη. Κατέβα. Από εκεί ψηλά που κάθεσαι, έλα κάτω στα ταπεινά. Και ο αρχιτελώνης κατέβηκε, υποδέχθηκε τον Ιησού και έδωσε τη μισή περιουσία του για να διορθώσει τις κλεψιές του και να βοηθήσει τους φτωχούς.

Δεν είναι απλό πράγμα αυτό. Ξέρω πολλούς που θα προτιμούσαν να δώσουν όλη την περιουσία τους και άλλη τόση αλλά να μην κατέβουν ούτε χιλιοστό από τη θέση τους. Από αυτή που νομίζουν ότι έχουν.

Προτιμούν να πέσει το κεφάλι τους παρά να υποκλιθεί ακόμα και στον ίδιο το Θεό.

Συνήθως λοιπόν μας εντυπωσιάζει το μοίρασμα της περιουσίας αλλά θα έπρεπε να δίνουμε βάση σε αυτό το εκούσιο κατέβασμα. Μεγαλειώδης κίνηση αυτή. Κατέβηκε, αναμίχθηκε με τον κόσμο, άνοιξε το σπίτι του. 

Σκέφτομαι και κάποιους κληρικούς, πνευματικούς, που στέκουν εκεί ψηλά στη μουριά και δεν κατεβαίνουν ο κόσμος να χαλάσει. Που δεν ανοίγουν το σπίτι τους αλλά κλείνουν ακόμα και τις πόρτες για τον Ουρανό στους ανθρώπους.

Έτσι είναι αυτά. Αν δεν κατέβουμε λίγο δεν πρόκειται ποτέ να ανέβουμε και να βοηθήσουμε κι άλλους ανέβουν. Θα παραμείνουμε πάνω σε ένα δένδρο και θα κοιτάμε αφ' υψηλού αυτούς που θα σώζονται. Αλλά εμείς θα έχουμε το δέντρο μας,ε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...