Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Ninja: Από την πραγματικότητα στο μύθο

 

Ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει πως από τους κατασκόπους shinobi φτάσαμε στην (εντελώς πλαστή αν και εντυπωσιακή) σημερινή εικόνα των ninja

3 σχόλια:

  1. Πριν καμποσο καιρο διαβασα οτι βρεθηκε ενα χειρογραφο 300 περιπο ετων που εμπεριειχε ορκο που εδιναν οι Νιντζα! Ωστοσο εγω ερευνουσα απο θρησκειολογικης πλευρας τη προελευση του Kuji-kiri που χρησιμοποιουσαν οι Νιντζα και οι Yamabuhi. Εαν καταλαβα καλα πρεπει να αποτελουσε κομματι του βουδισμου Shugendo. Απο παλια παντως με προβληματιζε και η ομοιτητα καποιων χειρονομιων που ειχαν τα βουδιστικα αγαλματα με τις χειρονομιες των Αγιων στις Ορθοδοξες εικονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H ομοιότητα βουδδιστικής και ανατολικής χριστιανικής τέχνης πάει πίσω στο καιρό του Μ.Αλεξάνδρου και στον ελληνοϊνδικό πολιτισμό. Και από εκεί συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο οτι εψαξα οι επιρροες του Ελληνικου πολιτισμου στον Ινδικο Πολιτισμο παει και πιο πριν απο την εποχη του Μ. Αλεξανδρου. Στα "Διονυσιακα" αναφερονται οι εκστρατειες του Στρατηγου-"θεου" Διονυσου στην Ινδια! Οπως και αναφερονται και οι εκστρατειες του βασιλια Μινωα στην Αιγυπτο ακομη και στη περιοχη της Σαχαρας! Θυμαμαι που λεγαμε οτι υπηρχαν καποιες κοινες θρησκευτικες ομοιοτητες μεταξυ Αρχαιων Αιγυπτιων και Ινδων οπως η πιστη στη μετεμψυχωση! Παντως πιστευω οτι διαφοροι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι οπως ο Πυθαγορας δε διαλεγαν τυχαια να ταξιδεψουν σε περιοχες της Ινδιας η και της Αιγυπτου για να μαθητευσουν εκει σε διαφορες σχολες! Λογικα πρεπει να ηξεραν οτι εκει περα καποτε ειχε ακμασει ο Ελληνικος πολιτισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η πορεία

  Είναι εύκολο να είσαι δούλος. Ο δούλος δεν κάνει επιλογές, δεν έχει ευθύνες και δε χρειάζεται να καταλάβει τι λέει ο αφέντης του. Το εκτελ...