Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Εκκενώνουν το Ντονέτσκ οι Ρωσσόφωνοι

 


Χάος επικρατεί στους δρόμους κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να διαφύγουν.
Περίπου 700.000 κάτοικοι σχεδιάζεται να απομακρυνθούν από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR), ανέφερε το Υπουργείο Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας.


«Τα πρώτα λεωφορεία με κατοίκους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ που απομακρύνονται από την περιοχή, αναχωρούν σήμερα στις 8 το πρωί. Σχεδιάζεται να απομακρυνθούν περίπου 700.000 κάτοικοι της Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Πρώτα απ' όλα, πρόκειται για παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους» ανέφερε το υπουργείο στο Facebook.



Όπως διακρίνεται και στα βίντεο που μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik, εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν «κολλήσει» κοντά στα σύνορα στην προσπάθεια χιλιάδων πολιτών να διαφύγουν προς τη Ρωσία.

Ουρές σχηματίζονται ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής (18/2) από τα οχήματα στο σημείο ελέγχου Ντονέτσκ και Ουσπένκα που οδηγούν στη γείτονα χώρα.

Οι σειρήνες έκτακτης ανάγκης ήχησαν το μεσημέρι στο Ντονέτσκ με πολλούς κατοίκους να ανησυχούν και να προετοιμάζονται για τη φυγή τους.


Νωρίτερα, οι ηγεσίες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ ανακοίνωσαν την προσωρινή εκκένωση των δημοκρατιών και τη μετακίνησή τους στην περιοχή του Ροστόφ στη Ρωσία λόγω μιας πιθανής εισβολής και επίθεσης της Ουκρανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πορεία

  Είναι εύκολο να είσαι δούλος. Ο δούλος δεν κάνει επιλογές, δεν έχει ευθύνες και δε χρειάζεται να καταλάβει τι λέει ο αφέντης του. Το εκτελ...