Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Καθημερινά

 


Είναι φοβερό ρε παιδί μου. Εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της νοοτροπίας που υπάρχει σε αυτή τη χώρα, ένας τύπος που έπρεπε να βρίσκεται σε κάποιο ίδρυμα υπό ψυχιατρική παρακολούθηση, πήγε και σκότωσε τη γυναίκα του και τον αδερφό της . 

Εκεί είναι που χρειάζεται να λειτουργεί το κράτος. Στα μικρά και τα καθημερινά, διότι αυτά είναι που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας. Να λειτουργεί ώστε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα αλλά ούτε και άλλα, μικρότερα, που να μπορούν να γίνουν ξαφνικά τραγικά.

Να θυμηθούμε πως πριν λίγο καιρό, στα Γιάννενα, λόγω ενός τσακωμού για τον κάδο σκουπιδιών, ο ένας γείτονας πλήρωσε ανθρώπους να δείρουν τον άλλο. Αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος λόγω ενός χτυπήματος. Και όλα αυτά για κάτι που θα μπορούσε να λυθεί από το δήμο πολύ εύκολα. Με σαφή οριοθέτηση.

Θα μου πείτε, είναι δυνατόν να ασχολείται με το κάθε τι ο δήμος. Ναι, γιατί γι' αυτό χρειάζεται το κράτος, ο δήμος κλπ. Επειδή είμαστε μια χώρα αμόρφωτων μοσχαριών, ακόμα κι αν έχουμε πτυχία, και χρειάζονται σαφή προκαθορισμένα όρια για να αποφεύγονται διάφορα τέτοια περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σιωπή

  Η σιωπή που επικρατεί από το βράδυ της Μ. Πέμπτης έως και το πρωί του Μ. Σαββάτου δεν πρέπει να μας παραξενεύει και να μας τρομάζει. Είναι...