Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Το σημαντικό



Λέει ο Απόστολος Παύλος στη σημερινή περικοπή: "Ο Κύριος έρχεται σύντομα. Για τίποτε να μην σας πιάνει άγχος, αλλά σε κάθε περίσταση τα αιτήματά σας να τα απευθύνετε στον Θεό με προσευχή και δέηση, που θα συνοδεύονται από ευχαριστία". 

Εδώ και ένα χρόνο βλέπουμε να έχει ξεσπάσει μια διαμάχη, πολύ έντονη μερικές φορές, για τον κορωνοϊό, τα μέτρα, τις μάσκες, τους ανοικτούς ή κλειστούς ναούς και πόσο ευπρόσβλητοι είναι ή όχι στην πανδημία και άλλα πολλά παρεμφερή. Επιχειρήματα, βεβαιότητες, αντεγκλήσεις ακόμα και ύβρεις πολλές φορές ανταλλάσσονται μεταξύ πιστών, κληρικών ακόμα και επισκόπων.

Γκρίνια, θυμός, άγχος και φόβος είναι μια συνηθισμένη πλέον εικόνα στις μεταξύ μας συζητήσεις. Οπότε σήμερα, μια που πλέον επιτρέπεται και η είσοδος στους ναούς, το αποστολικό αυτό ανάγνωσμα είναι ιδανικό. Έρχεται ο Απόστολος Παύλος και μας δείχνει το δρόμο. Σταματάει τις περιττές συζητήσεις και τις επιδείξεις πίστεως και σωφροσύνης. Μας καλεί στην προσευχή και την ευχαριστία προς τον Κύριο.

Οι εξωτερικές συνθήκες, τα μικρόβια, τα μέτρα, οι διαφορετικές οπτικές είναι αδιάφορα για εμάς. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ο Θεός. Η προσευχή και η ευχαριστία είναι η επικοινωνία και η κοινωνία μας μαζί Του. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Μας επηρεάζουν σε ένα βαθμό αλλά ως εκεί. Δεν μπορούν να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Με αφορμή τη Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινά απόψε, ας πάψουμε τις ανόητες συζητήσεις και τους γελοίους τσακωμούς. Ας συγκεντρωθούμε σε αυτό που είναι σημαντικό. Στα Πάθη, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σιωπή

  Η σιωπή που επικρατεί από το βράδυ της Μ. Πέμπτης έως και το πρωί του Μ. Σαββάτου δεν πρέπει να μας παραξενεύει και να μας τρομάζει. Είναι...