Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Προσευχή στον Παράκλητο


Προσευχές θερμές πρέπει ν'απευθύνουμε και προς το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος,το ζωοποιό Πανάγιο Πνεύμα,τον Παράκλητο.Να Τον ικετεύουμε να πνεύσει στις καρδιές όλων μας και να μας φωτίσει με το άκτιστο φως Του.Να μας διδάξει τις αλήθειες του Θεού.Να ενισχύσει την ασθενική πίστη μας.Να μας ενδυναμώσει στον πόλεμο κατά των πειρασμών.Να μας δωρίσει την καθαρή προσευχή.Να μας πλουτίσει με την τέλεια αγάπη,τη θεϊκή σοφία,την υψοποιό ταπείνωση,την ασάλευτη ειρήνη της καρδιάς,την αμετάπτωτη εσωτερική χαρά.Να απαλλάξει,τέλος,την πολύπαθη Εκκλησία μας από τα σχίσματα και τις αιρέσεις,και την πατρίδα μας από εμφύλιους σπαραγμούς και εχθρικές επιβουλές.


Ω,πόσο κοντά μας είναι το Πνεύμα το Άγιο,"συναντιλαμβάνεται ταις ασθενείαις ημών",ευεργετεί,αγιάζει,ενισχύει,ενθαρρύνει,παρηγορεί,φέρνει σε κατάνυξη την ψυχή,μεσιτεύει στον Θεό για μας-"υπερεντυγχάνει υπέρ ημών στεναγμοίς αλαλήτοις"(Ρωμ. 8,26)

Δόξα και ευχαριστία σε Σένα,Πάτερ Άγιε,που χορηγείς πάντοτε το Πανάγιο Πνεύμα και ζωοποιείς τον κόσμο με την χάρη του Υιού Σου,του Λυτρωτού μας,που με τόση αγαθότητα και μακροθυμία μας υπηρέτησε! 

Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...