Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Απελευθερώθηκαν χριστιανές και γιεζίντι γυναίκες στη Φαλούτζα

κύματα καπνού στον ορίζοντα, όπως ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις να προετοιμαστούν για μια επίθεση στην Φαλούτζα για να ξαναπάρουν την πόλη από Ισλαμικό Κράτος μαχητές στο Ιράκ, Δευτέρα 30 Μάη 2016
Κυβερνητικά στρατεύματα στο Ιράκ έχουν ανακαταλάβει σχεδόν εντελώς τη Φαλούτζα από το Daesh. Πήραν επίσης τον έλεγχο του κτιρίου διοίκησης στο κέντρο της πόλης. Αλλά οι τρομοκράτες εξακολουθούν να αντιστέκονται , κρατώντας μεμονωμένους δρόμους και σπίτια.


Ο Al-Zulfiqar Baldavi, επικεφαλής του κέντρου εθελοντών "Al-Shaab Al Hashd," μίλησε με το Sputnik σε συνέντευξή του σχετικά με την κατάσταση.
«Η πόλη της Φαλούτζα έχει επιστρέψει στον  έλεγχο των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες περιλαμβάνουν τις ομοσπονδιακές αστυνομικές δυνάμεις και τους στρατιώτες της "Λαϊκής πολιτοφυλακής "(Al-Sha'ab Hashd). Σε στρατιωτικό επίπεδο, η πόλη είναι εντελώς απελευθερωμένη καθώς ιρακινές δυνάμεις είναι παρούσες σε όλες τις μεγάλες περιοχές, "είπε ο Baldavi στο Σπούτνικ.



Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όλοι γνωρίζουν ότι η πόλη της Φαλούτζα έχει πολλά μεγάλα τούνελ, σοκάκια και άλλους χώρους όπου μπορεί να υπάρξει αντίσταση .

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συνεχής επιχείρηση για να καθαρίσει τα τελευταία οχυρά της εξτρεμιστικής ομάδας. Υπάρχει μια συνεχής αναζήτηση για τρομοκράτες του  Daesh σε σήραγγες, κτίρια και άλλες μυστικές τοποθεσίες ».

Ο Baldavi είπε ακόμη ότι έχουν ελευθερωθεί πολλοί όμηροι, "μεταξύ των οποίων δεκάδες Yazidis, χριστιανοί από τη Μοσούλη και, ενδεχομένως, γυναίκες από τη Συρία."

Ο επικεφαλής του κέντρου εξήγησε επίσης ότι η επιχείρηση  βόρεια της επαρχίας του Salah al-Din (στα σύνορα με την επαρχία Νινευή, κοντά στη Μοσούλη) έχει κάποια ξεχωριστή ποιότητα, δεδομένου ότι η επιχείρηση  εκεί δεν διενεργείται με πρωτοβουλία της ιρακινής κυβέρνησης και του Υπουργείο άμυνας της χώρας, η οποία φαινομενικά θέλει να ελευθερώσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο Δυτικό Αεροδρόμιο Qayyarah .

«Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι αυτή η επιχείρηση γίνεται  με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις θέλουν να κρατήσουν  αυτήν την βάση για τον εαυτό τους στο μέλλον και να το καταστήσουν βάση για τα  αεροσκάφη τους», κατέληξε ο Baldavi.

sputniknews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...