Υλικά: (για 4 άτομα) Για τη Ζύμη: αλεύρι 1 κιλό/ 15-20 g ξηρή μαγιά/ 120 ml ζεστό γάλα ή νερό/ 50 ml λάδι /1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι /2 κρόκους αυγών
Για τη γέμιση: 4 αυγά/ 1200 g τριμμένο τυρί (Sulguni, Imeretian τυρί ή μοτσαρέλα)/70 γρ βούτυρο για να απλωθεί στην κορυφή.
Προετοιμασία: Ρίχνουμε το ζεστό γάλα μέσα στο μπολ και προσθέτουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι μετά από περίπου 10-15 λεπτά και ζυμώνουμε τη μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πανί και το βάζουμε σε ένα ζεστό μέρος ώστε να μπορέσει η ζύμη να φουσκώσει.
Όταν η ζύμη αυξάνεται λαδώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε πάλι τη ζύμη, έτσι οξειδώνεται και γίνεται πιο μαλακή.
Χωρίζουμε τη ζύμη που έχει φουσκώσει σε μπάλες των 300 gr.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα. Τοποθετούμε λίγο τυρί στις άκρες του ανοιγμένου φύλλου ζύμης.
Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου ζύμης και από τις δύο πλευρές.
Τσακίζουμε τις άκρες καλά.
Βάζουμε το τυρί στη μέση, το τοποθετούμε πάνω στο φύλλο και ψήνουμε στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.
Όταν το πάνω μέρος είναι ψημένο καλά, βγάζουμε το χατσαπούρι από το φούρνο, σπάμε και ρίχνουμε ένα αυγό στη μέση. Αν το αφήσουμε στο φούρνο, το αυγό γίνεται ελαφρά βρασμένο. Βάζουμε ένα κομμάτι βούτυρο στη μέση του ψημένου χατσαπούρι.
Όταν η ζύμη αυξάνεται λαδώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε πάλι τη ζύμη, έτσι οξειδώνεται και γίνεται πιο μαλακή.
Χωρίζουμε τη ζύμη που έχει φουσκώσει σε μπάλες των 300 gr.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα. Τοποθετούμε λίγο τυρί στις άκρες του ανοιγμένου φύλλου ζύμης.
Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου ζύμης και από τις δύο πλευρές.
Τσακίζουμε τις άκρες καλά.
Βάζουμε το τυρί στη μέση, το τοποθετούμε πάνω στο φύλλο και ψήνουμε στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.
Όταν το πάνω μέρος είναι ψημένο καλά, βγάζουμε το χατσαπούρι από το φούρνο, σπάμε και ρίχνουμε ένα αυγό στη μέση. Αν το αφήσουμε στο φούρνο, το αυγό γίνεται ελαφρά βρασμένο. Βάζουμε ένα κομμάτι βούτυρο στη μέση του ψημένου χατσαπούρι.
georgianjournal.ge(υπάρχει και βίντεο για την παρασκευή του χατσαπούρι)
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι τυρί θέλουμε,κάποιο αλλαντικό ή ακόμη και σάλτσα για τη γέμιση.Καλή όρεξη!
Α ρε παπα-Κώστα! Είσαι και ο πρώτος κουνελόγατος,τελικά!
ΑπάντησηΔιαγραφή;-)
Ευχαριστώ!Ευχαριστώ κι ανταποδίδω!
Διαγραφή;-)
ΑπάντησηΔιαγραφή