Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ο στρατός της Λιβύης ετοιμάζεται για το τελικό χτύπημα στο ΙΚ

Δυνάμεις πιστές στο UN-backed κυβέρνηση ενότητας περιπολικό της Λιβύης, η πόλη της Σύρτης κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την ανακατάληψη της πόλης από τους τρομοκράτες takfiri Daesh, 12 Ιουνίου 2016. (AFP φωτογραφία)

Δυνάμεις πιστές στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης προετοιμάζονται για την τελική επίθεση στη βόρεια πόλη-λιμάνι της Σύρτης, το κύριο προπύργιο της τρομοκρατικής ομάδας takfiri Daesh στη χώρα.

Οι νομιμόφρονες με την υποστηριζόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη και με βάση την Τρίπολη κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης (ΚΕΣ) ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι οι μαχητές στόχευσαν περιοχές της Σύρτης  υπό την κατοχή του  Daesh  με βαρύ πυροβολικό, καθώς και με καθημερινές αεροπορικές επιδρομές.




Οι τρομοκράτες έχουν αναπτύξει ελεύθερους σκοπευτές και εκρηκτικούς μηχανισμούς για να αποκρούσουν τις δυνάμεις της ΚΕΣ, ανέφερε η δήλωση.

"Παρά τη φαινομενική ηρεμία κατά μήκος των μετώπων, το δικτύο πληροφοριών μας είναι σε πλήρη εξέλιξη στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αποφασιστική μάχη", ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οι μαχητές του  Daesh βρίσκονται πολιορκημένοι σε μια μικρή περιοχή της Σύρτης και παρόλο που προσπάθησαν να αποδράσουν οι  δυνάμεις μας έχουν αποκρούσει  όλες τις προσπάθειες. "



Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έχουν απωθήσει πολλές αντεπιθέσεις από τους πολιορκούμενους  μαχητές κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις λένε ότι έχουν σκοτώσει "δεκάδες" τρομοκράτες  του Daesh κατά τη διάρκεια μιας σειράς νέων συγκρούσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον 170 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από την έναρξη της αντι-τρομοκρατικής επίθεσης υψηλής κλίμακας για την κατάληψη  της Σύρτης, η οποία βρίσκεται 450 χιλιόμετρα (280 μίλια) ανατολικά της Τρίπολης.

Η Σύρτη, το μεγαλύτερο προπύργιο του Daesh έξω από το Ιράκ και τη Συρία, έπεσε στα χέρια των τρομοκρατών takfiri τον Φεβρουάριο του 2015. Η πλήρης ανακατάληψη της πόλης θα είναι μια σημαντική ώθηση στην ΚΕΣ, η οποία έχει έρθει στην εξουσία μέσω της υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών.



Το Daesh εκμεταλλεύτηκε το χάος που επικράτησε στη Λιβύη από την υποστηριζόμενη από το  ΝΑΤΟ  ανατροπή και το θάνατο του πολυετούς  δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

Η χώρα της Βόρειας Αφρικής πλούσια σε πετρέλαιο είχε δύο αντίπαλες κυβερνήσεις από το 2014, όταν ο  πολιτικός Khalifa Ghweil και η  αυτοαποκαλούμενη κυβέρνησή του πήρε τον έλεγχο της πρωτεύουσας, της Τρίπολης, με την υποστήριξη των ομάδων πολιτοφυλακής, αναγκάζοντας την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση να κινηθεί προς την απομακρυσμένη ανατολική πόλη της χώρας ,Τομπρούκ.

Οι δύο κυβερνήσεις πέτυχαν μια συναίνεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, την ΚΕΣ, τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από μήνες μεσολάβησης του ΟΗΕ με συνομιλίες στην Τυνησία και το Μαρόκο για να αποκαταστήσουν την τάξη στη χώρα.

presstv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...