Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Η πρόσκληση



 Διαβάζουμε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή, την πρόσκληση που απηύθυνε ο Χριστός σε όσους ήθελαν να Τον ακολουθήσουν: «Όποιος θέλει να με ακολουθήσει, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, ας σηκώσει το σταυρό του κι ας με ακολουθεί».

Αυτό ήταν. Αυτή την πρόσκληση δέχθηκαν οι μαθητές Του και οι πιστοί χριστιανοί ανά τους αιώνες. Ο Χριστός δε μας υπόσχεται ούτε πλούτη, ούτε εξουσίες, ούτε μια ειρηνική και άνετη ζωή. Το μόνο που μας υπόσχεται είναι ότι θα κουβαλήσουμε το σταυρό μας μαζί Του. Ίσα ίσα, μας υπόσχεται πως θα χρειαστεί να θυσιάσουμε την επίγεια ζωή μας, τις επίγειες απολαύσεις και χαρές για να κερδίσουμε την αιώνια ζωή.

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε ή και αγανακτούμε για τα κακά που μας συμβαίνουν και λέμε "γιατί να συμβεί σε εμένα αυτό που είμαι πιστός;". Μα επειδή ο Χριστός δεν μας υποσχέθηκε κάτι διαφορετικό. Σταυρό μας υποσχέθηκε.

Κι όμως αυτό το κάλεσμα, αυτό το χωρίς κάποιο επίγειο και χειροπιαστό αντάλλαγμα  κάλεσμα, έβαλε φωτιά στις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων. Άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, που αψήφησαν διωγμούς, μαρτύρια, απειλές, κοροϊδίες και ακολούθησαν τον Χριστό.

Αυτό το κάλεσμα ακολούθησαν αδιαμαρτύρητα, και έτσι γεννήθηκαν μυριάδες μαρτύρων, οσίων και αγίων ανδρών και γυναικών. Αυτό το κάλεσμα ακολουθούμε κι εμείς σήμερα. Και ελπίζουμε όταν έρθει η ώρα να μην ντραπεί για εμάς ο Υιός του Ανθρώπου , όταν έρθει με όλη τη λαμπρότητα του Πατέρα του, μαζί με τους αγίους αγγέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κράτος

  Όσο το σκέφτομαι σημασία δεν έχει το χρώμα, το πολιτικό πρόσημο. Δεν έχει σημασία αν κυβερνά σήμερα η ΝΔ, χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, αύριο το ΠΑΣΟΚ(χι...