Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Συλλαλητήριο στην Υεμένη κατά Σ.Αραβίας


Πολίτες της Υεμένης επιθεωρούν τη ζημιά σε ένα εργαστήριο ραπτικής που χτυπήθηκε από τη Σαουδική αεροπορική επιδρομή στην πρωτεύουσα Σαναά, στις 14 Φεβρουαρίου, 2016. (AFP Φωτογραφία)
Πολίτες της Υεμένης πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στους δρόμους της πρωτεύουσας Σαναά σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της συνέχισης της επιθετικότητας της Σαουδικής Αραβίας κατά της  φτωχής χώρας τους.


Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, την Παρασκευή, κουνώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των μαχητών της Σαουδικής Αραβίας και των μισθοφόρων του βασιλείου και της Αλ-Κάιντα που  σπέρνουν τον όλεθρο σε όλη τη χώρα.
Οι διαδηλωτές φώναζαν επίσης αντι-αμερικανικά και αντι-ισραηλινά συνθήματα και ζητούσαν  την πτώση της Σαουδικής μοναρχίας.
Τα μαχητικά αεροσκάφη του Ριάντ βομβάρδισαν την περιοχή αλ-Μαχρά στην επαρχία Omran τρεις φορές την Παρασκευή.
Σαουδικα αεροσκάφη έπληξαν επίσης τις περιοχές  Sarvah και Mojzar στην επαρχία Μαρίμπ.

Επιθέσεις αντιποίνων
Σε αντίποινα για τις Σαουδική επιθετικές ενέργειες, οι δυνάμεις της Υεμένης που υποστηρίζονται από λαϊκές επιτροπές σκότωσαν δεκάδες μισθοφόρους της Σ.Αραβίας στη έρημο Μιντί στην επαρχία Jizan της Σαουδικής Αραβίας. Δυνάμεις της Υεμένης κατέστρεψαν επίσης αρκετά Σαουδικά στρατιωτικά οχήματα στις επιχειρήσεις.
Η Υεμένη δεχεται  στρατιωτικές επιθέσεις από τη Σαουδική Αραβία από τα τέλη Μαρτίου του περασμένου έτους. Τα Σαουδαραβικά στρατιωτικά χτυπήματα ξεκίνησαν σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να υπονομεύσουν το λαϊκό κίνημα Houthi Ansarullah και να φέρουν τον πρώην φυγόδικο πρόεδρο πίσω στην εξουσία.
Περισσότερα από 8.300 άτομα, μεταξύ των οποίων 2.236 παιδιά, έχουν σκοτωθεί και 16.015 άλλοι τραυματίστηκαν από την έναρξη των επιθέσεων. Τα χτυπήματα έχουν επιφέρει επίσης ένα βαρύ τίμημα στις εγκαταστάσεις και στις υποδομές της φτωχής χώρας, καταστρέφοντας πολλά νοσοκομεία, σχολεία και εργοστάσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...