Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Αποκεφάλισαν ινδουϊστή ιερέα στο Μπαγκλαντές-Έξαρση της τρομοκρατίας

Μια Μπαγκλαντές αστυνομικός φύλακας στέκεται στη θέση όπου μια κορυφαία ινδουιστικό ιερέας σκοτώθηκε στην απομακρυσμένη βόρεια περιοχή της Πανκαγάρ, 21 Φεβρουαρίου 2016. (Φωτογραφία από AFP)
Ύποπτοι μαχητές αποκεφάλισαν  εξέχων ινδουιστή ιερέα και τραυμάτισαν  δύο προσκυνητές σε ένα ναό στο Μπαγκλαντές.
Τοπικοί Μπαγκλαντεσιανοί αξιωματούχοι δήλωαν την Κυριακή ότι οι δράστες οπλισμένοι με μπαλτάδες και πιστόλια αποκεφάλισαν τον ιερέα, Jogeshwar Roy, καθώς ο ίδιος οργάνωνε προσευχές στο ναό στην περιοχή Debiganj στην παραμεθόρια απομακρυσμένη περιοχή του Panchagar , που βρίσκεται 494 χιλιόμετρα (308 μίλια) βόρεια της η πρωτεύουσα, Ντάκα.


"Ο ιερέας ετοιμαζόταν για την πρωινή προσευχή, όταν όρμησαν πάνω του και απέκοψαν το κεφάλι του από το σώμα στη βεράντα του σπιτιού του στο εσωτερικό του ναού," δήλωσε ο Shafiqul Islam, ένας διοικητής της κυβέρνησης, προσθέτοντας, "Εμείς ανακτήσαμε ένα μπαλτά ματωμένο από το σημείο."
Τουλάχιστον δύο προσκυνητές οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν τους επιτιθέμενους  του ιερέα τραυματίστηκαν στην επίθεση.
Οι δράστες κατάφεραν να εγκαταλείψουν τη σκηνή πριν από την άφιξη των δυνάμεων ασφαλείας.
Οι μπαγκλαντεσιανές υπηρεσίες επιβολής νόμου έχουν ξεκινήσει ια έρευνα για την επίθεση. Καμία ομάδα ή άτομο δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, οι μουσουλμάνοι, ινδουιστές και χριστιανοί στην πολιτεία της Νότιας Ασίας έχουν μπει στο στόχαστρο  διάφορων ενόπλων επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ισχυρίζονται  ότι διέπραξαν takfiri τρομοκράτες του Daesh . 
Μπαγκλαντεσιανοί αξιωματούχοι της αστυνομίας ασφάλισαν την περιοχή μετά από μια επιδρομή σε ένα κτίριο όπου κατοικούσαν ύποπτοι στη Ντάκα, 24 Δεκεμβρίου, 2015. (Φωτογραφία από AFP)
Στις 24 Οκτωβρίου, 2015, μια βομβιστική επίθεση συγκλόνισε το Hussaini Dalan, τη πιο σημαντική περιοχή προσευχής και εκκλησιάσματος  για τη σιιτική κοινότητα του Μπαγκλαντές στην Ντάκα. Η επίθεση άφησε ένα νεκρό και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.
Στις 26 Νοεμβρίου, το 2015, ένας προσκυνητής σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση από takfiri τρομοκράτες σε Σιίτες μουσουλμάνους σε ένα τζαμί στην πόλη της Haripur στο βόρειο Μπαγκλαντές. Η αστυνομία είπε ότι πέντε δράστες συμμετείχαν στην επίθεση.
Ένας αριθμός Μπαγκλαντεσιανών συγγραφέων, bloggers και διανοούμενων έχουν επίσης σκοτωθεί σε επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.
Επίσης, ένας Ιταλός εθελοντής  και ένας Ιάπωνας αγρότης πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν στο Μπαγκλαντές πέρυσι.
Οι μπαγκλαντεσιανές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εντείνει το κυνήγι των μαχητέών πίσω από την έξαρση των πρόσφατων επιθέσεων σε ολόκληρη τη χώρα των 160 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...