Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Παρακμή...

                                 
Το σχόλιο που ακολουθεί είναι εκτός συνηθισμένης  θεματολογίας του μπλογκ(που είναι θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης,γεωπολιτικής,θεολογίας,οικολογίας και κυρίως οι εξελίξεις σε Μ.Ανατολή,Αφρική ,Ασία) αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.Έγινε χθες ένας αγώνας ποδοσφαίρου,η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό με 1-0(κι εγώ έσκασα από το κακό μου)αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.


Αμέσως μετά στα αθλητικά σάιτς εμφανίστηκαν εκατοντάδες μηνύματα οργισμένα,μαχητικά,επιθετικά.Μια ιδέα μπορείτε να πάρετε εδώ.Δηλαδή όλοι αυτοί έχουν λύσει τα προβλήματά τους και καταναλώνουν τόσο μεγάλο μέρος της ενέργειάς τους στο να βρίσουν αυτόν που υποστηρίζει άλλη ομάδα,να ασχοληθούν αν έδωσε σωστά ο διαιτητής το πέναλτι,την κόκκινη κάρτα,το πλάγιο άουτ κλπ.Δεν είμαι από αυτούς που σνομπάρουν το ποδόσφαιρο.Ίσα ίσα.Υποστηρίζω από μία ομάδα σε κάθε πρωτάθλημα και βλέπω όσους περισσότερους αγώνες προλαβαίνω.Αλλά μια ομάδα δεν είναι ιδέα και μετά τα 90 λεπτά το μόνο που κάνεις αν είσαι λίγο σοβαρός είναι χαβαλέ.Άντε και καμιά ανάλυση με τα λάθη του προπονητή.

Το χειρότερο όμως είναι οι δημοσιογράφοι.Αν διαβάσει κανείς τι γράφουν,θα νομίσει ότι έβλεπαν διαφορετικούς αγώνες.Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ τα είδαν όλα σωστά και δίκαια ενώ αυτοί του ΟΣΦΠ έγραφαν για τέρατα από τη διαιτησία.Φυσικά το θέμα δεν είναι τι έκανε ο διαιτητής αλλά τι γράφουν οι δημοσιογράφοι.Από πότε δημοσιογραφία ορίζεται ως το να γράφουμε ό,τι θέλει να διαβάσει ο πελάτης;Και αν γίνοντα αυτά στο αθλητικό,καταλαβαίνουμε τι γίνεται στα άλλα ρεπορτάζ.

Και πάμε παρακάτω.Και αυτό από τον "αγαπημένο" μου όμιλο 24.Ένας τύπος,λοιπόν,θεώρησε μαγκιά να γράψει άσχημα σχόλια για το πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου που σκοτώθηκαν επειδή δε γουστάρει το στρατό.Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον αναζητεί και ακολουθούν καμιά διακοσαριά σχόλια από κάτω με αρκετούς να υποστηρίζουν τον τύπο λέγοντας για ελευθερία ιδεών κλπ.Βάλανε και την υπόθεση με τον "Παστίτσιο" στη μέση και κάποια μπινελίκια για την Εκκλησία(πάντα στα σχόλια και στα άρθρα των σάιτς του ομίλου υπάρχουν αυτά)και φαντάζομαι ακόμα γράφουν(εδώ).

Λοιπόν αυτή η γελοιότητα με την ελευθερία του λόγου καλό είναι να σταματήσει.Φαντάζομαι ότι στη πλειοψηφία τους οι σχολιαστές είναι πιτσιρικάδες.Ελπίζω δηλαδή.Έτσι δικαιολογούνται κάπως.Σε αυτή τη χώρα,μπορεί να έχουμε και να είχαμε τα χάλια μας αλλά αν μη τι άλλο τους νεκρούς τους σεβόμασταν.Είτε πρόκειται για κάποιον γέροντα,για πιλότους,εξόριστους ο,τιδήποτε.Ακόμα και τους Γερμανούς που ήρθαν και μας έσφαξαν(βλέπε Κρήτη).Από τα αρχαία χρόνια.Αυτή η "δυτικότροπη" ελευθερία στη δικιά μας γλώσσα λέγεται ασυδοσία.Και είναι δείγμα παρακμής.

Να χαιρόμαστε λοιπόν την κοινωνία που έχουμε φτιάξει.Και εις ανώτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...