Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ο νόμος για την καύση των νεκρών,καμπανάκι για την Εκκλησία;


Δημιουργήθηκε ένα θέμα με την καύση των νεκρών.Ο νόμος φαίνεται να λέει ότι είναι υποχρεωτική η εξόδιος ακολουθία και σε αυτούς που επιλέγουν την καύση.Μάλιστα ο επίσκοπος Δωδώνης δήλωσε ότι κανένας νόμος δεν μπορεί να υποχρεώσει την Εκκλησία να αλλάξει τους Κανόνες της.



Μεγάλα λόγια.Νομίζω ότι και η αποδοχή δεύτερου(και αργότερα και τρίτου)γάμου κάπως έτσι έγινε.Επί Λέοντος Σοφού.Το αυτόματο διαζύγιο,επί Χούντας.Μπόρει να αρνηθεί Μητροπολίτης να υπογράψει διαζύγιο σήμερα;Και κάτι ακόμα.Έστω ότι κάποιος έχει κάνει πολιτικό γάμο.Και χωρίζει.Και παντρεύεται άλλη γυναίκα με θρησκευτικό γάμο.Στην δήλωση γάμου τι αναγράφεται;Μήπως αναγράφεται "δεύτερος γάμος;"Δεν είναι αυτό,έστω έμμεση αναγνώριση του πολιτικού γάμου;

Το κακό με την Εκκλησία είναι ότι εύκολα υποχωρεί σε κάθε κράτος.Και θα το ξανακάνει.Όχι τώρα,μια και απ'ότι καταλαβαίνω,έχουν όλοι πάρει χαμπάρι ότι αυτή η κυβέρνηση τη βγάζει δε τη βγάζει ως το Μάιο.Οπότε αποφεύγει τη σύγκρουση μέχρι να πέσει η κυβέρνηση.Αλλά δε νομίζω ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν με άλλη κυβέρνηση,άλλης απόχρωσης.Όσο η Εκκλησία λειτουργεί σαν παράρτημα του Δημοσίου δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.Και οι πιέσεις θα αυξάνονται.

Οπότε καλό είναι να αφήσουν οι Μητροπολίτες,οι περισσότεροι,τα κομματικά τους γούστα και να κοιτάξουν λίγο και την Εκκλησία,λαό και κλήρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...