Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Εκατομμύρια Ιρανοί γιορτάζουν την επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης

Οι άνθρωποι ράλι στην ιρανική πρωτεύουσα, Τεχεράνη, για να σηματοδοτήσει την 37η επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979, 11 Φεβρουαρίου 2016.
Εκατομμύρια Ιρανοί βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα για να τιμήσουν την 37η επέτειο της νίκης της Ισλαμικής Επανάστασης.   


Τα πανεθνικά  συλλαλητήρια την Πέμπτη σηματοδότησαν τη νίκη της επανάστασης του 1979, με επικεφαλής τον μακαρίτη Ιμάμη Χομεϊνί, η οποία έβαλε τέλος στη μοναρχική εξουσία του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ  καθεστώς των Παχλεβί.
Στις 11 Φεβρουαρίου, 1979, 22η του μήνα Bahman για το έτος του ηλιακού ημερολόγιου 1357, η μοναρχία του καθεστώτος των Παχλεβί στο Ιράν ανετράπη μετά από μήνες δημόσιας αναταραχής και διαμαρτυρίας.
Την Πέμπτη, την επέτειο της Επανάστασης, οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Τεχεράνης, κατά εκατομμύρια για να θυμηθούν την ημέρα και τις θυσίες που έγιναν κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, η οποία είδε το καθεστώς των Παχλεβί να πατάσσει τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις ανελέητα.
Διάφοροι Ιρανοί αξιωματούχοι εντάχθηκαν στις πορείες της Πέμπτης για να θυμηθούν  την επανάσταση και να φωνάξουν τη συνεχή υποστήριξη σε αυτή.
Ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί συμμετείχε στις διαδηλώσεις στην Τεχεράνη, την Πέμπτη. Ο Πρόεδρος Rouhani πρόκειται να κάνει μια ομιλία για την περίσταση αργότερα μέσα στην ημέρα.
Διοικητής της Δύναμης Quds των Φρουρών  της  Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) Υποπτέραρχος Qassem Soleimani (με ελαφρύ κρέμ παλτό) συμμετείχε στις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα, Τεχεράνη.
Ο Διοικητής της Δύναμης Quds των Φρουρών της Ισλαμικής   Επανάστασης του Ιράν (IRGC) Υποστράτηγος Qassem Soleimani ήταν ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους που συμμετείχε στις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα.
Περισσότεροι από 5.200 δημοσιογράφοι από το Ιράν και άλλες χώρες καλύπτουν τα πανεθνικά  συλλαλητήρια.
Τα επιστημονικά και αμυντική επιτεύγματα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των  συστημάτων δορυφορικού φορέα Simorgh (Phoenix)  και των με ακρίβεια-καθοδηγούμενων μεγάλου βεληνεκούς βαλλιστικών πυραύλων Emad  βρίσκονται προς επίδειξη στις διαδρομές των πορειών στους δρόμους της Τεχεράνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...