Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Δεν υποχωρούν οι Κούρδοι μπροστά στους,φίλους της Μέρκελ και της ΕΕ,Ερντογάν-Νταβούτογλου

Οι Κούρδοι της Συρίας απέρριψαν το τουρκικό τελεσίγραφο
Το σοσιαλιστικό κουρδικό κόμμα της Συρίας, PYD, σύμμαχος των ΗΠΑ και συνδεδεμένο με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, μετά από πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, επισήμως απέρριψε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου το τουρκικό τελεσίγραφο να αποσύρει τις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις του YPG, που επιτίθενται στις κατεχόμενες από τους τζιχαντιστές πόλεις Αζάζ και Τελ Ριφάτ στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.


Το PYD μάλιστα προειδοποίησε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) θα αντισταθούν σε οποιαδήποτε τουρκική ανάμιξη στη Συρία, αναφερόμενο εμμέσως στην τουρκική – σαουδοαραβική εισβολή που προετοιμάζεται.
Ο Σαλίχ Μουσλίμ, συμπρόεδρος του PYD, δήλωσε στο Reuters ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις των SDF που βομβαρδίστηκαν από την Τουρκία στις 13 Φεβρουαρίου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο βόρεια της Τελ Ριφάτ, το είχαν απελευθερώσει από την Αλ Κάιντα την προηγούμενη εβδομάδα.
«Θέλει η Τουρκία η Αλ Κάιντα να παραμείνει εκεί, ή το καθεστώς να έλθει και να το καταλάβει», διερωτήθηκε ο Μουσλίμ μιλώντας στο Reuters τηλεφωνικά.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου απαίτησε στις 13 Φεβρουαρίου οι δυνάμεις του PYD να αποσυρθούν από τις περιοχές που έχουν καταλάβει στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Σε ερώτηση εάν απορρίπτει αυτό το αίτημα, ο Σαλίχ Μουσλίμ απάντησε: «Φυσικά».
Ο Μουσλίμ δήλωσε ότι η αεροπορική βάση καταλήφθηκε από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες εκτός από τους Κούρδους του YPG συμμετέχουν Άραβες, Τουρκμένοι (και χριστιανοί).
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εάν η Τουρκία εμπλακεί στη Συρία τότε θα βρει «ολόκληρο τον συριακό λαό εναντίον της».
Να σημειώσουμε εδώ, για όσους ενδιαφέρονται, ότι ο Σαλίχ Μουσλίμ θα βρίσκεται τη Δευτέρα στην Αθήνα.
Ο συμπρόεδρος του συριακού PYD θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Συντακτών τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 18.00 στο αμφιθέατρο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 1ος όροφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...