Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Η Ρωσία αναπτύσσει πολεμικά αεροσκάφη στη βάση της στην Αρμενία

Η φωτογραφία δείχνει ρωσική τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας προετοιμασία MiG-29 μαχητικά αεροσκάφη στο Primorsko-Akhtarsk, περιοχή Κρασνοντάρ, 26 Μαρτίου, 2015. © AFP
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε το Σάββατο ότι η Μόσχα έχει αναπτύξει αρκετά μαχητικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο μεταφοράς στην αεροπορική βάση της Ρωσίας στην Αρμενία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Τέσσερα τέταρτης γενιάς Mikoyan MiG-29 αεροσκάφη και μια σειρά από εκσυγχρονισμένα MiG-29S βομβαρδιστικά και ένα ελικόπτερο Mil Mi-8MT έχουν σταλεί στη βάση.
Εγκατεστημένη στο αεροδρόμιο Erebuni έξω από την πρωτεύουσα, Ερεβάν, η ρωσική βάση έχει ήδη εννέα τέταρτης γενιάς MiG-29 αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν ωφέλιμο φορτίο έως 4.000 κιλά  όπλων. Το αεροσκάφος διαθέτει επίσης μεγαλύτερες δεξαμενές καυσίμων.
Η αρμενική πρωτεύουσα βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) από τα σύνορα της Αρμενίας με την Τουρκία.
Η ανακοίνωση ήρθε μια ημέρα μετά αφού το ρωσικό σχέδιο ψηφίσματος που ζητούσε τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών της Τουρκίας και των στρατιωτικών ενεργειών εναντίον της Συρίας απορρίφθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε το Σάββατο ότι η Ρωσία εκφράζει "λύπη που αυτό το σχέδιο ψηφίσματος απορρίφθηκε,» και ότι η Μόσχα θεωρεί ότι ο διασυνοριακός βομβαρδισμός που πραγματοποιείται από την Τουρκία είναι «απαράδεκτος».
Σύμφωνα με δήλωση του Κρεμλίνου, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας, την Παρασκευή πραγματοποίησε μια «λεπτομερή συζήτηση της κατάστασης στη Συρία ιδιαίτερα λόγω της κλιμάκωσης των εντάσεων στα συρο-τουρκικά σύνορα» με το Συμβούλιο Ασφαλείας του.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε επίσης ότι η Ρωσία θα συνεχίσει την παροχή βοήθειας στις συριακές ένοπλες δυνάμεις "στις επιθετικές ενέργειες τους κατά των τρομοκρατών, κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων."
Η ρωσική συμμετοχή στοχεύει στην παροχή «σταθερότητας στον αγώνα κατά της τρομοκρατία, για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας (Συρία) και της περιοχής", δήλωσε Πεσκόφ.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2015, η Ρωσία διεξάγει αεροπορικές επιδρομές κατά των υποστηριζόμενων από ξένες δυνάμεις μαχητών στη Συρία κατόπιν αιτήματος από την κυβέρνηση της Δαμασκού.
Η Τουρκία, όμως, είναι μεταξύ των κύριων υποστηρικτών των μαχητών που  αγωνίζονται να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.Η Άγκυρα έχει επίσης κατηγορηθεί επανειλημμένως για συμμετοχή σε παράνομο εμπόριο πετρελαίου με τους τρομοκράτες takfiri του Daesh.
Η Άγκυρα διεξάγει επίσης βομβαρδισμό θέσεων των Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, σε μια προσπάθεια να τους σταματήσει από το να φτάσουν τα τουρκικά σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...