Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ιστορική συνάντηση Πάπα και Πατριάρχη Μόσχας μετά από 962 χρόνια

Πατριάρχης Κύριλλος και ο Πάπας Francis Γνωρίστε στην Αβάνα
Η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Κύριλλο της Μόσχας και Πάσης Ρωσίας θα εμπνεύσει μεγαλύτερη θρησκευτική ανοχή στον κόσμο και θα βοηθήσει τη συμφιλίωση μεταξύ της Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας,δήλωσε ο διευθυντής Εξωτερικών Υποθέσεων και διεκκλησιαστικών Σχέσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική το Σάββατο .




Η ιστορική συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έγινε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας, την Παρασκευή. Η συνάντηση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένας καθολικός παπάς και ένας ορθόδοξος πατριάρχης συναντιούνται αφότου  ο Χριστιανισμός χωρίστηκε σε δυτικό και ανατολικό κλάδο το 1054.
"Στο πλαίσιο της συνάντησης του Πατριάρχη Κυρίλλου και του Πάπα Francis, και σύμφωνα με το πνεύμα της κοινής δήλωσης τους στην Αβάνα, είμαστε μάρτυρες μιας σύγκλισης των Ορθοδόξων Εκκλησιών και την Καθολική Εκκλησία στο δρόμο προς τη συμφιλίωση,"είπε  ο  Πανοσιολογιώτατος Leonid Kishkovsky στο RIA Novosti.

Ο Kishkovsky πρόσθεσε ότι οι σχέσεις Καθολικών-Ορθόδοξων περιλαμβάνουν όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, αλλά η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μεγαλύτερη, ως εκ τούτου, έχει σημαντικό βάρος και παρουσία.



Read more: http://sputniknews.com/latam/20160213/1034691188/pope-patriarch-meeting-history.html#ixzz402U2Iz6V

4 σχόλια:

  1. Καγκεμπίτες καγκεμπίτες οι Ρώσοι παπάδες αλλά τουλάχιστον διαθέτουν μια ιεροπρέπεια ρε παιδί. Δεν δειχνουν αυτό το σατανικό στα μούτρα που βγάζουν προς τα έξω οι ημέτεροι ρασοφόροι. Είναι οι ΄Ρώσοι πιο προσεκτικοί στα θέατρά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω.Δεν τρελαίνομαι με τη ρωσική ιεροπρέπεια.Σίγουρα σε σχέση με μας είναι πιο σοβαροί.

      Διαγραφή
    2. Ιερέας σημαίνει πνευματικό αναστημα και πρότυπο ασκητισμου, εγκράτειας κι εγκαρτερησης. Ως εκ τούτου, εγώ προσωπικώς αναστατώνομαι όταν συναντώ παπάδες παχύσαρκους και προκλητικώς κοσμικους με περιποιημενο γενακι ήμερων. Εμφανισιακα άψογοι και ιεροπρεπεις, κατά την άποψή μου, είναι οι Πειραιώς και Καλαβρύτων. Για να μην πιασω τον συρφετό κάτι παλαιοημερολογιτικων τσιρκων, οπού συναντας από τσιγαροφορα μουτρα, άρτι αποφυλακισθεντα, έως πρώην φωτομοντέλα κι αρχιεπισκοπους του ενός οικοδομικού τετραγώνου. .

      Διαγραφή
    3. Τα λίγα χρόνια που βλέπω τα πράγματα από μέσα,μπορώ να πω ότι οι τρίχες μικρό ρόλο παίζουν.
      Και μη νομίζεις ότι είμαι από τους μοντέρνους.Από το 2007 έχω να ψαλιδίσω μαλλιά και γένια.Πριν καν χειροτονηθώ.Αλλά έχω δει κάτι πρότυπα ιεροπρέπειας,εμφανισιακά,να φλερτάρουν στενά σερβιτόρους σε καφέ-μπαρ.
      Αυτοί που αυτοχειροτονήθηκαν σε διάφορες παλαιοημερολογίτικες ομάδες είναι άλλο ένα παράδειγμα του πόσο μπάχαλο χώρα είμαστε.
      Για την εμφάνιση των ιερέων θα (ξανα)γράψω κάτι.

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...