Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Συμβουλές από τον Μέγα Φώτιο(6 Φεβρουαρίου)


Ποτέ μην προδώσεις την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που σε εμπιστεύτηκαν.Αν προδίδουμε εκείνους που μας εμπιστεύονται,τι γνώμη θα σχηματίσουν οι άλλοι για εμάς;Και με ποιους θα ζήσουμε άφοβα και ευχάριστα;


Ποτέ μην οδηγήσεις κανένα άνθρωπο,ούτε καιι έναν από τους πιο ασήμαντους,σε απόγνωση.Διότι η απόγνωση είναι ένα όπλο πολύ ισχυρό και δε νικιέται εύκολα.Πολλές φορές η ανάγκη μηχανεύτηκε πράξεις ριψοκίνδυνες,που είχαν απροσδόκητες εξελίξεις και οι οποίες,πριν συμβούν,θεωρούνταν μύθοι.

Το καλύτερο για τον άνθρωπο είναι να μη σφάλει και να μην εκτραπεί από την ορθή κρίση.Το καλύτερο για τον συνετό άνθρωπο είναι,ακόμα και αν πέσει,να σηκωθεί γρήγορα και να του γίνει το λάθος μάθημα,ώστε να μην ξαναπέσει.

Να υποβάλλεις τον εαυτό σου σε εκούσιες ταλαιπωρίες,διότι αν δεν το κάνεις αυτό,τότε θα σου είναι αφόρητο και δύσκολο να αντιμετωπίσεις και τις ακούσιες ταλαιπωρίες.Γι'αυτό είναι χρήσιμη η άσκηση και η εξοικείωση με τις εκούσιες ταλαιπωρίες.

Προστάτευε τους υπηκόους σου ευεργετώντας τους σαν να είναι η δύναμη της εξουσίας σου και τα μέλη του σώματός σου.Αν καταστραφούν αυτά,κινδυνεύει να καταστραφεί και η εξουσία σου μαζί τους.

Φωτίου,Πατριάρχου Κων/πολεως,Ο Ηγεμών,εκδ.Αρμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...