Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ενώνονται οι φυλές της Υεμένης ενάντια στη Σ.Αραβία



Φυλές της Υεμένης από όλη τη χώρα απηύθυναν  έκκληση για κινητοποίηση ενάντια στο θανάσιμο πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας ενάντια στο φτωχότερο έθνος του Αραβικού κόσμου,αναφέρει το  Press TV.


Οι άνδρες του Χαμντάν, μιας από τις πιο ισχυρές φυλές της Υεμένης, συσπειρώθηκαν στα βόρεια της πρωτεύουσας, Σαναά, υποσχόμενοι να παρέχεουν υποστήριξη με τη μορφή της δυναμικής κινητοποίησης στους μαχητές της χώρας που αντιστέκονται στην Σαουδική επιθετικότητα.
«Οι φυλές του Χαμντάν διαδήλωσαν για τη στήριξη της λαϊκής αντίστασης κατά της Σαουδικής εισβολής και κατοχής της χώρας μας. Όποιος τολμά να εισβάλει στα εδάφη μας θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Υεμένη ήταν και θα είναι πάντα το νεκροταφείο των εισβολέων. Καθώς έχουμε εμπιστοσύνη στον  Αλλάχ, δεν φοβόμαστε τα διεθνώς απαγορευμένα όπλα τους, και η νίκη είναι στο πλευρό μας », είπε ένας διαδηλωτής.
Εκατοντάδες φυλές από τις νότιες περιοχές της χώρας πραγματοποίησαν συνάντηση στην πρωτεύουσα. Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να ενωθούν ενάντια σε αυτό που περιγράφεται ως μια πρωτοβουλία των ΗΠΑ-Ισραήλ με στόχο τη χώρα, την  οποία υλοποιεί  η Σαουδική Αραβία.
Αυτή η φωτογραφία δείχνει φυλές της Υεμένης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πρωτεύουσα, Σαναά, στις 4 Φεβρουαρίου, 2016 για να καταγγείλουν τη Σαουδική επίθεση κατά της χώρας.
"Πολίτες της Υεμένης από το βορρά και το νότο είναι ενωμένοι ενάντια σε ένα τέτοιο έργο των ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας," είπε ένας κύριος ομιλητής στην εκδήλωση.
Η Υεμένη βρίσκεται υπό τις στρατιωτικές επιθέσεις  της Σαουδικής Αραβίας από τα τέλη Μαρτίου του περασμένου έτους, σε μια προσπάθεια να φέρει τον φυγόδικο πρώην πρόεδρο της χώρας, Αμπντ Rabbuh Μανσούρ Χαντί, ένα σύμμαχο του Ριάντ, πίσω στην εξουσία.
Πάνω από 8.270 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 2.236 παιδιά, έχουν σκοτωθεί και 16.015 άλλοι τραυματίστηκαν από την έναρξη της επίθεσης. Οι απεργίες έχουν επίσης ένα βαρύ τίμημα για τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές της φτωχής χώρας, καταστρέφοντας πολλά νοσοκομεία, σχολεία και εργοστάσια.
Μια πρόσφατη καταδικαστική έκθεση του ΟΗΕ διαπιστώσει ότι οι επιτιθέμενοι έχουν βάλει στο στόχαστρο αμάχους στην Υεμένη, σημειώνοντας 119 εξορμήσεις που παραβίασαν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.
«Γνωρίζουμε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν επίσης συμφέρον να διατηρήσουν το λιμάνι μας του Άντεν  υπό την κυριαρχία τους. Θέλουν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα και το Daesh να κερδίσουν την εξουσία στο Άντεν ", πρόσθεσε ο ομιλητής.
Το με βάση την Υεμένη,παρακλάδι της  αλ-Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) έχει εκμεταλλευτεί τις ευμετάβλητες συνθήκες και την κατανομή της ασφάλειας στην Υεμένη από τις αρχές του Σαουδικού πολέμου για να σφίξουν τον κλοιό γύρω από τα μέρη της νοτιοανατολικής Υεμένης.
Η τρομοκρατική ομάδα takfiri  Daesh έχει επίσης κερδίσει έδαφος μέσα και γύρω από το Άντεν.
Οι Ansarullah μαχητές, μαζί με συμμαχικές στρατιωτικές μονάδες, αγωνίζονται ενάντια στους μαχητές takfiri και αντιμετωπίζουν  τη Σαουδική επιθετικότητα στον πόλεμο ενάντια στη  χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...