Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Συγκρούσεις Αράβων και Αφρικανών στο Σουδάν

Clashes between Arabs non-Arabs in Sudan province kill 30

https://www.coptsunited.com/Details.php?I=2655&A=41510

Οι αρχές του Σουδάν αναφέρουν ότι οι φυλετικές συγκρούσεις μεταξύ Αράβων και μη Αράβων στην επαρχία Νότιου Νταρφούρ της χώρας έχουν αφήσει τουλάχιστον 30 ανθρώπους νεκρούς και δώδεκα τραυματίες(08 Μαΐου 2020).

Μια δήλωση από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρει ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Τρίτη και συνεχίστηκαν έως την Τετάρτη, αλλά έκτοτε έχουν υποχωρήσει.


Οι μάχες αποτελούν σημαντική πρόκληση για τις προσπάθειες της μεταβατικής κυβέρνησης του Σουδάν για τον τερματισμό των δεκαετιών αναταραχών σε περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Νταρφούρ.

Οι εντάσεις μεταξύ των αραβικών και των μη αραβικών φυλών χρονολογούνται από τη σύγκρουση στο Νταρφούρ που ξεκίνησε το 2003, όταν οι εθνοτικοί Αφρικανοί εξεγέρθηκαν, κατηγορώντας την αραβοκρατούμενη κυβέρνηση  του Σουδάν για διακρίσεις.

Η κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ομάρ αλ-Μπασίρ στην πρωτεύουσα Χαρτούμ τότε κατηγορήθηκε για αντίποινα, οπλίζοντας τοπικές νομαδικές αραβικές φυλές και οργανώνοντάς τις σε μια πολιτοφυλακή που είναι γνωστή ως Janjaweed και εξαπολύοντάς την  σε άμαχους πληθυσμούς.

Οι πολιτοφύλακες έγιναν διαβόητοι για σφαγές και βιασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...