Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Πολωνία

Polish Cavalry Monument - Wikipedia

Οι Πολωνοί είναι ένας λαός που συμπαθώ πολύ.Αν μπορεί κάποιος να συμπαθεί ή να αντιπαθεί έναν λαό,λες και όλοι οι άνθρωποι που ανήκουν σε ένα έθνος είναι ίδιοι και απαράλλακτοι μεταξύ τους.

Τους συμπαθώ λόγω της τέχνης και του αθλητισμού κυρίως.Εκεί που εκφράζονται τέλεια οι αρετές ενός έθνους.Οι Πολωνοί,λοιπόν, στη μουσική,στη λογοτεχνία,στο ποδόσφαιρο,ακόμα και στο taekwon-do  που έχουν εκπληκτική σχολή ή -γιατί όχι - και στην πολιτική κατά καιρούς,συνδυάζουν σε καταπληκτικές αναλογίες τη γερμανική πειθαρχία με τη σλαβική ορμητικότητα.Τη σκέψη και τον συναισθηματισμό.


Είναι καταπληκτικό το αποτέλεσμα που προκύπτει από αυτόν τον συνδυασμό.Ένα έθνος με πολύπαθη ιστορία,με καταστροφές περισσότερες και μεγαλύτερες από τους θριάμβους(δεινοπάθησαν από Γερμανούς και Ρώσους) διεκδικεί τη θέση του στην ιστορία.

Ακούσματα,αναγνώσματα και αθλητισμός:










2 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω.
    Καταρχάς έχουν θεογυναίκες.
    (Νεανίας γαρ ευρισκόμενος εν Μονάχω, όσες ξανθιες καλλονές στάμπαρα σε μετρό, μπαρ και εστίες, όλες απ το διπλανό χωριό του Γκμοχ κρατούσαν)
    Από κει και πέρα,έχουν έναν καθόλα αγνό και τίμιο συντηρητισμό, που προξενεί απανωτά εγκεφαλικά στους απανταχού πολυπολιτισμικάκηδες. Ειδικά εκείνη η επίσημη ανακήρυξη του Χριστού σε Ανώτατου Άρχοντα και Βασιλέα, πολύ με έφτιαξε!
    Τέλος,ειναι η τρανή απόδειξη πως δεν είναι το περιβάλλον, αλλά τα γονίδια που πρωτεύουν. Καίτοι πέρασαν βαρύ κομμουνισμό, όχι μόνο δεν τους πήρε από κάτω, αλλά κατάφεραν να επισπεύσουν στην τρικυμία της παγκοσμιοποίησης, χωρίς να χάσουν το τεχνολογικό τραίνο, αλλά ούτε και την κοινωνική συνοχή τους.
    Πιστοί καθολικοί και δουλευτές, μόνο λίγο μπυροκανάτες ενίοτε..
    Δεν είναι τυχαίο που δεν έχει απασχολήσει ποτέ τα ποινικά χρονικά πολωνική εγκληματικότητα.
    Δεν φταίει η άτιμη η κενωνια, λοιπόν..



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Πολωνοί έχουν το εξής κακό(για τους ίδιους)Σε καιρούς συντηρητικούς είναι προοδευτικοί και σε καιρούς προοδευτικούς είναι συντηρητικοί.Για παράδειγμα την εποχή που στην Ευρώπη δίωκαν τους Εβραίους(στο Μεσαίωνα), ο βασιλιάς της Πολωνίας τους προσέφερε γη για να εγκατασταθούν στο βασίλειό του.Πάντα στην απ' έξω λοιπόν...

      Διαγραφή

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...