Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Οι Yezidi γιορτάζουν το νέο έτος στο Lalish με κεριά


http://www.rudaw.net/english/kurdistan/17042019

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά της εθνοθρησκευτικής μειονοτικής ομάδας των Yezidi συγκεντρώθηκαν στον ιερό τους Ναό  Lalish στην επαρχία Duhok, στην περιοχή του Κουρδιστάν, την Τρίτη το βράδυ.

Την Chwarshama Sur - Κόκκινη Τετάρτη - εκατοντάδες Yezidi φορούν παραδοσιακά ρούχα για να γιορτάσουν την ημέρα που ο Tawuse Melek , ο Άγγελος Παγόνι , ο οποίος είναι εκπρόσωπος του Θεού στη Γη, κατέβηκε στην ιερή τοποθεσία για να ευλογήσει τη γη με γονιμότητα και ανανέωση.



Οι Yezidi παραδοσιακά  ανάβουν κεριά για να γιορτάσουν τον ερχομό του φωτός στον κόσμο κατά τη διάρκεια των εορτασμών του νέου έτους.

Το Ιράκ, με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών, ξεκίνησε εκταφιασμό μαζικών τάφων που πιστεύεται ότι έχουν υπολείμματα των εκατοντάδων Yezidi που εκτελέστηκαν από το ISIS. Δεκάδες γυναίκες και παιδιά Yezidi βρέθηκαν στη βόρεια Συρία μετά από την ήττα της ομάδας και αναμένεται σύντομα να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. Αλλά η μοίρα των 2.992 Yezids είναι ακόμα άγνωστη, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το γραφείο των υποθέσεων των Yezidi της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG).

Φωτογραφίες: Safin Hamed | AFP


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...