Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Η γενοκτονία της Ρουάντα

https://slpress.gr/fotorama/25-chronia-apo-ti-genoktonia-tis-royanta/ 
Στις 7 Απριλίου του 1994, οι μακρόχρονες εντάσεις μεταξύ της πλειοψηφίας του πληθυσμού της Χουτού της Ρουάντα και της μειονότητας Τούτσι οδήγησαν σε μια μαζική σφαγή, μετά τη δολοφονία του προέδρου της Ρουάντα Juvénal Habyarimana. Τις επόμενες 100 ημέρες, περισσότεροι από 800.000 Τούτζι και μετριοπαθείς Χούτου σκοτώθηκαν από μέλη της πλειοψηφίας των Χούτου, σε σφαγές που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα από μέλη του στρατού, πολιτοφύλακες και πολίτες.


Αυτή τη χρονιά, στις 7 Απριλίου και ακριβώς 25 χρόνια μετά, πολίτες της Ρουάντα συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα του Κιγκάλι, κρατώντας μια πενθήμερη περίοδο πένθους. Καθώς η χώρα εξακολουθεί να ψάχνει τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών αυτής της μαζικής βίας, ένα μονοπάτι οδήγησε στη δημιουργία έξι «χωριών συμφιλίωσης» στη Ρουάντα, που κατοικούνταν από επιζώντες της γενοκτονίας που ζουν δίπλα-δίπλα και προσφέρουν συγχώρεση σε δράστες οι οποίοι έχουν πρόσφατα απελευθερωθεί από τη φυλακή, οι οποίοι προσπαθούν να ζητήσουν συγγνώμη και να επανορθώσουν.
Πηγή: theatlantic.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...