Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Γεωργιανός Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός θα χτιστεί στην Κύπρο

https://www.interpressnews.ge/en/article/101675-georgian-orthodox-cathedral-will-be-built-in-cyprus

Ο Γεωργιανός Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός θα χτιστεί στην Κύπρο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης    σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Γεωργίας Σαλόμε Ζουραμπισβίλι στην Τιφλίδα.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου μίλησε για τα πολλά χρόνια σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Γεωργίας και σημείωσε ότι η κατασκευή της εκκλησίας επιβεβαιώνει την ενίσχυση αυτής της σχέσης.


«Η ύπαρξη των Γεωργιανών στην Κύπρο χρονολογείται από αιώνες, οι Γεωργιανοί εμφανίστηκαν στην Κύπρο τον 10ο αιώνα, έχτισαν ένα μοναστήρι στην Πάφο . Το 1571 εγκαταλείφθηκε μετά από επιδρομές.

Πραγματοποιήσαμε διαπραγματεύσεις και τα ερείπια αυτής της εκκλησίας βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών. Για να γιορτάσουμε την μακραίωνη σχέση μας, η Κύπρος έχει παραχωρήσει ένα οικόπεδο στη Γεωργία για να χτίσει ένα νέο μοναστήρι στην περιοχή όπου υπάρχουν τα ερείπια της γεωργιανής εκκλησίας ", δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...