Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Κυριακή των Βαΐων

Αποτέλεσμα εικόνας για palm sunday clipart

Κυριακή των Βαΐων σήμερα και ο λαός υποδέχεται τον Ιησού ως Μεσσία, ψάλλοντας το "Ωσαννά,ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου".Αυτοί οι ίδιοι θα κραυγάζουν "σταύρωσον αυτόν".

Είναι απορίας άξιο πως όλο αυτό το πλήθος αφέθηκε να παρασυρθεί από τους Φαρισαίους και να ξεχάσει όλα τα θαυμαστά που μέχρι τότε είχε δει με αποκορύφωμα την ανάσταση του Λαζάρου.

Το πλήθος όμως,η μάζα,αυτό κάνει.Αφήνεται να παρασυρθεί,άγεται και φέρεται.Πιστεύει σε ο,τιδήποτε θα διαβάσει στο διαδίκτυο ή θα δει στη τηλεόραση ή θα ακούσει στο ραδιόφωνο.Αφήνεται να ξεγελαστεί από συνθήματα και υποσχέσεις αποδεδειγμένα αναξιόπιστων πολιτικών.


Θέλετε ένα παράδειγμα;Γεμίζουν αυτές τις ημέρες οι εκκλησίες από υποψήφιους διαφόρων βαθμίδων που θέλουν να κερδίσουν κάποια ψήφο.Ποιος είναι τόσο αφελής ώστε να ξεγελαστεί;Κανείς.Απλά θέλουμε και ξεγελιόμαστε.Ίσως προσπαθούμε να γεμίσουμε κάποια κενά μας έτσι,ποιος ξέρει!

Έτσι και οι Ισραηλίτες.Αρχικά αφέθηκαν να πιστέψουν πως ο Χριστός ήταν κάποιου είδους πολιτικοστρατιωτικός ηγέτης και στη συνέχεια παρασύρθηκαν από τους  Φαρισαίους ώστε να ζητήσουν την Σταύρωση του Χριστού.

Η Αλήθεια όμως, η μοναδική Αλήθεια, βρίσκεται μπροστά μας σήμερα,κάθεται πάνω σε ένα γαϊδουράκι και δεν φέρνει καμία υπόσχεση.Φέρνει μόνο αγάπη και λύτρωση.Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε και όχι οι δρόμοι των απατηλών υποσχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...