Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Μόνο ο σταυρός και το ιερό έμειναν άθικτα στο εσωτερικό της Notre Damme

Smoke rises around the alter in front of the cross inside the Notre Dame Cathedral as a fire continues to burn in Paris, France, April 16, 2019.
https://sputniknews.com/society/201904161074166158-notre-dame-interior-ravaged-flames/

Τη Δευτέρα, μια Γαλλίδα δημοσιογράφος μοιράστηκε φωτογραφίες από το εσωτερικό του καθεδρικού ναού της Notre Dame, αποκαλύπτοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού της εκκλησίας είχε καταστραφεί, εκτός από το βωμό και το σταυρό του.

Η Raphaelle Bacqué, δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, μοιράστηκε τις φωτογραφίες στο λογαριασμό της στο Twitter, λίγες ώρες αφού ο μεσαιωνικός καθολικός καθεδρικός ναός  τυλίχτηκε στις φλόγες τη Δευτέρα. Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί από τότε και δεν μπορεί να εξαπλωθεί στο βόρειο καμπαναριό, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του AP.



"Αγαπητοί φίλοι", έγραψε στο twitter ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, Μισέλ Οπετί ,  στα γαλλικά τη Δευτέρα. "Όπως μιλάμε, φαίνεται ότι θα σώθηκαν οι πύργοι στην μπροστινή όψη της Notre Dame. Ολόκληρη η μητρόπολη προσευχόταν και εγώ ενώθηκα με τους νέους που προσεύχονταν στη κρήνη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.Να μείνουμε πιο ενωμένοι από ποτέ, ελπίζοντας." 

 Η πυρκαγιά στο χώρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ξεκίνησε περίπου στις 18:50 τοπική ώρα, σύμφωνα με το πυροσβεστικό τμήμα του Παρισιού. Τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης δείχνουν ότι η φωτιά μάλλον ξεκίνησε κατά λάθος κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα στον καθεδρικό ναό. Εμπρησμός ή τρομοκρατική ενέργεια  αποκλείστηκαν από τους Γάλλους αξιωματούχους , οι οποίοι αντιμετωπίζουν τη φωτιά ως ατύχημα.


Τη Δευτέρα, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν έγραψε επίσης στο Twitter για να εκφράσει τη σημασία του κτιρίου για τη Γαλλία και δεσμεύθηκε ότι θα αποκατασταθεί.
Flames and smoke are seen as the interior continues to burn inside the Notre Dame Cathedral in Paris, France, April 16, 2019.
"Αυτόν τον καθεδρικό ναό της Notre-Dame, θα τον ξαναχτίσουμε", έγραψε στα γαλλικά στο Twitter. "Όλοι μαζί. Είναι μέρος του γαλλικού μας πεπρωμένου.Και δεσμεύομαι σε αυτό: από αύριο θα ξεκινήσει ένας εθνικός έρανος , αλλά και πέρα ​​από τα σύνορά μας". 

Αξιωματούχοι  ανέφεραν ότι ένας πυροσβέστης υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς ενώ μαχόταν με την πυρκαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...