Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Ο πατριάρχης θυμάται τη νύχτα της 9ης Απριλίου 1989


https://www.interpressnews.ge/en/article/101546-patriarch-recalls-april-9-1989-night

Μου ζητήθηκε να απευθυνθώ στο λαό. Το βρήκα πολύ δύσκολο. Ένιωσα ότι οι άνθρωποι δεν θα με πίστευαν - είπε ο Αγιότατος και  Μακαριότατος Καθολικός - Πατριάρχης Πάσης Γεωργίας  Ηλίας Β   ενθυμούμενος τη νύχτα της 9ης Απριλίου 1989.

Ο Πατριάρχης είπε στη συνέντευξή του στο Imedi TV ότι η νύχτα της 9ης Απριλίου σε ετοιμότητα για την ελευθερία και ότι οι άνθρωποι στη λεωφόρο Rustaveli συνειδητοποίησαν ότι αντιμετώπιζαν το θάνατο.


"Είναι πολύ δύσκολο να θυμηθώ εκείνη  τη νύχτα. Τα μεσάνυχτα μου είπαν ότι η Γεωργία κινδύνευε . Μου ζητήθηκε να απευθυνθώ στο λαό. Το βρήκα πολύ δύσκολο. Ένιωσα ότι οι άνθρωποι δεν θα με πίστευαν. Τους καλούσα να εισέλθουν στην Εκκλησία Kashveti. Ένιωσα ότι θα το αρνούνταν να το κάνουν, αλλά αποφάσισα να σταθώ με τους ανθρώπους. Όταν ανέφερα ότι ο κίνδυνος ήταν πραγματικός, οι άνθρωποι σιώπησαν, ηρέμησαν και στη συνέχεια φώναξαν - όχι. Ήταν σε ετοιμότητα, οι άνθρωποι αισθάνθηκαν ότι αντιμετώπιζαν τον θάνατο και τα τεθωρακισμένα έρχονταν, αλλά οι νέοι με περικύκλωσαν. Στάθηκαν για να με προστατεύσουν σε περίπτωση πυροβολισμών, για να με σώσουν », είπε ο Πατριάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...