Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στην πόλη Qattina

Με τις γοητευτικές ιστορικές της εικόνες, η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στην πόλη Qattina, στη νοτιοδυτική επαρχία Homs, προσελκύει τους επισκέπτες της με τις αρχαίες πέτρες της, που χρονολογούνται από εκατοντάδες χρόνια, οι οποίες είναι διατεταγμένες σε ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό σχέδιο που της χαρίζει θέση υψηλού  κύρους.
Η εκκλησία, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα μ.Χ., είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην πόλη Qattina καθώς ο σημερινός ναός είχε χτιστεί πάνω από μια αρχαία εκκλησία που ήταν ένα μοναστήρι στο οποίο κατοικούσαν μερικοί μοναχοί.


Ο Khouri Mtanius Wahbi είπε στο SANA ότι από την αρχαία εκκλησία έχουν απομείνει μερικές ιερές εικόνες που μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν στη νέα εκκλησία,  μαζί με μερικά εκκλησιαστικά σκεύη και μερικά αρχαία βιβλία.
Η παλιά εκκλησία ήταν μια μικρή εκκλησία στην οποία μπορούσε  κανείς να εισέλθει από μια  σκάλα καθώς χτίστηκε κάτω από το επίπεδο της γης, αλλά σήμερα η παλιά εκκλησία δεν υπάρχει πια καθώς μια καινούρια μεγάλη εκκλησία χτίστηκε πάνω της με το ίδιο όνομα.
Ο Mtanius είπε ότι μερικές πηγές αναφέρουν ότι η αρχαία εκκλησία καταστράφηκε και μερικές λένε ότι η νέα εκκλησία χτίστηκε πάνω από αυτήν και παρέμεινε σχεδόν άθικτη.
Η σημερινή εκκλησία αποτελείται από τρεις πλακόστρωτους χώρους χτισμένους από  μαύρο βασάλτη  το 1909 μ.Χ. και το 1926 η εκκλησία  σοβατίστηκε με ασβέστη.
Το 1996, ο ασβέστης αφαιρέθηκε από τους τείχους της εκκλησίας και άρχισαν εργασίες αναστήλωσης σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς κανόνες.
Ruaa al-Jazaeri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...